Автомобили и потребители от Франция се струпаха днес на границата

...
Автомобили и потребители от Франция се струпаха днес на границата
Коментари Харесай

Опашки на френско-германската граница заради страх от локдаун

Автомобили и консуматори от Франция се струпаха през днешния ден на границата с Германия поради опасения, че няма да е допустимо да пазарят там, в случай че френският район Гранд Ест бъде подложен в рисковата алена зона от Берлин. Това откри на място кореспондент на Франс прес.



От ранния следобяд по моста над река Рейн коли се отправяха към немския пограничен град Кел, а в противоположната посока пешеходци и колоездачи се връщаха към Франция с чанти, цялостни с пакети цигари и кутии с тютюн.

За момента немският институт за хигиеничен надзор " Роберт Кох " прави оценка като рискова зона цяла Франция без Гранд Ест и Корсика. Увеличаването на новозаразените в Гранд Ест до 93,1 на 100 000 души обаче би могло да сложи региона измежду рисковите зони, което ще докара до налагането на наложителни карантинни ограничения и ограничавания за пътешестване.

През март, когато немската граница бе ненадейно затворена за французите, защото френският район Елзас се намираше в разгара на пандемията от COVID-19, това разбуни духовете в тази зона, в която трансграничната търговия е част от всекидневието, напомня Агенция Франс Прес.

 Снимка: БТА/АП

 Снимка: БТА/АП

 Снимка: БТА/АП

 Снимка: БТА/АП
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР