Автоматичната междупланетна станция на НАСА “Озирис-Рекс, която понастоящем пътува към

...
Автоматичната междупланетна станция на НАСА “Озирис-Рекс, която понастоящем пътува към
Коментари Харесай

Автоматичната междупланетна станция Озирис-Рекс засне Земята от близо 63 милиона километра

Автоматичната междупланетна станция на НАСА “Озирис-Рекс ”, която понастоящем пътува към метеорита Бену, направи любопитна фотография на Земята и Луната. Снимката бе снимана на 17-ти януари от разстояние 63 милиона километра. 

За следващ път се убеждаваме, че нашата планета, както и естественият ни сателит, наподобяват просто като две точки, в случай че ги погледнем от задоволително надалеч. Хубав момент да си спомним, че белите ни ядове от време на време са напълно безсмислени на фона на гигантската Вселена. 

Напомням на читателите, че в случай че всичко мине наред, “Озирис-Рекс ” ще стартира да се сближава с Бену и да го учи през лятото на 2018-та. Дистанционното проучване ще продължи до юли 2020 година, когато е планувано станцията да вземе проби от метеорита. Завръщането на Земята дружно с пробите ще е реалност през септември 2023 година. НАСА чака да получи на Земята до 2 кг почва и скали от Бену – най-голямото количество материал, взето от повърхността на друго небесно тяло след приключването на лунните задачи “Аполо ” през 70-те години. 

“Озирис-Рекс ” снима тази фотография на Земята и Луната на 17-ти януари 2018 година от разстояние 63 милиона километра. Photo credit: NASA/Goddard/Univ. of Azirona/Lockheed Martin

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР