Автоматичната лунна станция на Китай “Чанг’е 4 е успяла да

...
Автоматичната лунна станция на Китай “Чанг’е 4 е успяла да
Коментари Харесай

Успех: китайската мисия Чанг-е 4 влезе в орбита около Луната

Автоматичната лунна станция на Китай “Чанг’е 4 ” е съумяла да дойде в орбита към Луната, което е значима стъпка преди идното кацане на повърхността. Новината бе обявена на страниците на Синхуа. 

Бордовият мотор на роботизираната задача се е запалил, до момента в който тя се е намирала на височина 129 километра над лунната повърхнина. Инструкциите от Земята били изпратени по-рано през днешния ден в 10:39 ч. българско време. Двигателят е работил в продължение на 356 секунди, а като резултат от маневрата “Чанг’e 4 ” се намира в елиптична окололунна орбита с най-ниска точка, отстояща към 100 километра от повърхността.

През идващите няколко дни управлението на полета ще поправя орбита към Луната и ще тества радиокомуникациите сред спускаемия уред и изстреляния напролет информационен сателит “Чьечиао ”. Спътникът работи в покрайнините на втората точка на Лагранж (L2) на системата Земя-Луна.

След като тези стъпки бъдат изпълнени, екипът на задачата ще пристъпи към кацането на противоположната страна на Луната – първото в историята на човешката космонавтика. 

http://www.csomos.1.bg/

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР