Автомагистрали“ ЕАД връща на работа мъжа, който подаде сигнал срещу

...
Автомагистрали“ ЕАД връща на работа мъжа, който подаде сигнал срещу
Коментари Харесай

Автомагистрали връща на работа Николай Едрев, който подаде сигнал срещу директора на фирмата

" Автомагистрали “ ЕАД връща на работа мъжа, който подаде сигнал против шефа на компанията Десислава Христова и тя беше освободена от поста. Това заяви за bTV самият Николай Едрев, който преди месец е бил уволнен от Христова след сигнал за нередности.

Николай Едрев е работил в „ Автомагистрали “ предходната година като началник на отдел " Процедури, публични поръчки и надзор на контракти. Той твърди, че още през 2018 година с поръчка на Агенция „ Пътна инфраструктура “ без съревнование с други компании за цена и качество и без да има потенциала за строителството, " Автомагистрали " е взела милиони левове от джоба на данъкоплатеца за построяването на 6 сектора от „ Хемус “.
Сметната палата: АПИ и " Автомагистрали " са заобикаляли закона с инхаус поръчките
Проверка на Сметната палата е открил заобикаляне на закона при сключването на инхаус договорите сред Агенция " Пътна инфраструктура "...
Прочети повече
Ролята на Христова, съгласно Едрев, е в подготовката на всичко това дружно с другите шефове на сдружението. Със свои решения и подписи те авансово подбрали и договорили 8 компании, на които да превъзложат работата. „ Има голям брой компании, които не са в този кръг и разполагат с повече запас и потенциал от неизвестно по какъв начин определените компании по този лист. Дейността на Автомагистрала до края на 2018 година се е състояла главно в разчистване на тревички по автомагистралите и кърпенето на дупки “, заяви Николай Едрев, някогашен чиновник на „ Автомагистрали “. След сигнал до районното министерството за подписите на Христова Едрев е бил уволнен, твърди той.

По-рано през днешния ден в изявление за Actualno.com Христова разгласи, че е подала сама сигнал против себе си, с цел да провокира следствие по медийна обява и да почисти името си. " Задкулисието е част от системата. Сигнали и пасквили против мен вървяха от освобождението на господин Едрев, който евентуално е формалният мотив, въпреки и мълчалив, за моето освобождение. " “Категорично нямам нищо общо, нито с раздаването на милиарди, нито с изборите на компании, нито съм била там по това време ", съобщи още тя.

Христова разгласи, че Едрев е бил освободен, тъй като не е спазвал трудовата дисциплинираност и е създавал предпоставки за напрежение и спорове с колектива. „ Като става дума за " другарския съд при Комитова ", за който написа " Биволъ ", той беше провокиран от същото лице. Незнайно за какво счита, че неговото уволняване би трябвало да мине и през папата? Той е назначен от нас и освободен от нас ", безапелационна бе Десислава Христова.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР