Автобусните превозвачи започват протестни действия. В 14:00 часа, за час

...
Автобусните превозвачи започват протестни действия. В 14:00 часа, за час
Коментари Харесай

2500 автобуса спират! Превозвачите на протест

Автобусните превозвачи стартират протестни дейности. В 14:00 часа, за час и половина, рейсове в цялата страна няма да потеглят от началните спирки по маршрута си и няма да транспортират пасажери. Това е митинг против квалифицирания от ръководещите Закон за автомобилна камара.

Най-малко 30-40 хиляди души ще бъдат наранени от демонстрациите.

„ Искрено се надяваме, че нашите клиенти ще ни схванат, тъй като, давате ли си сметка, в случай че този законопроект стане факт, каква тежест ще падне върху тях? Ако нямаме противоположна връзка с транспортната комисия и не знаем какво се случва, ние ще преустановим транспортите за час и половина и пасажерите ще се движат с час и половина забавяне “, сподели Магдалена Милтенова от Браншовия съюз за стопанска самодейност, представена от БНР.

Организаторите на предупредителната стачка прецизираха, че съзнателно са избрали следобедното време за прекъсване на рейсовете по дългите линии, с цел да не основават съществени проблеми на хората. Автобусите до дребните обитаеми места ще извършват обществената си функционалност към този момент, сподели Марио Богданов от Националната асоциация на автобусните превозвачи.

Браншовите организации в автобусния превоз са единни в настояванията си за прекъсване на проектозакона, който съгласно тях е лобистки и дава цялата държавна власт в ръцете на няколко индивида, които са основни в този бизнес и имат сериозна политическа поддръжка от ръководещите.

Около 2 500 рейса ще спрат осъществяването на курсовете сред 14:00 и 15:30 часа през днешния ден в страната като сигнален митинг против законопроекта за автомобилна камара.

Същевременно на съвещание на Сдружението на автобусните превозвачи ще бъдат разисквани последващите протестни дейности за след 25 юни, за когато е плануван народен ефикасен митинг на автобусните превозвачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР