Автобусите по линия №10 от градския транспорт отново стават редовни.

...
Автобусите по линия №10 от градския транспорт отново стават редовни.
Коментари Харесай

Автобусна линия №10 в Пловдив се поема от нов превозвач

Автобусите по линия №10 от градския превоз още веднъж стават постоянни.

След като месеци наред маршрутното разписание не се изпълняваше в условия от общината размер, от 1 септември линията се поема от различен транспортьор – „ Меритранс-2002 “.

„ Надяваме се с тази смяна да върнем доверието на пасажерите към 10-ката. Преди време това беше една от най-предпочитаните линии, само че хората престанаха да разчитат на нея, тъй като не знаеха по кое време и дали въобще ще пристигна рейсът. Фирмата, която в този момент я поема, извършва съвсем 100 % маршрутните написания по другите линии, които обслужва “, разяснява  директорът на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ Георги Стоилов.

Линията се обслужва от 5 коли в делнични дни и от 3 – в празнични. Засега 4 от рейсовете ще останат дребни, само че ще бъде пуснат и един огромен. Тенденцията е при повишаване на пътникопотока  да има повече огромни рейсове, а и общият им брой да се усили на 6.

В резултат на осъществения мониторинг са направени минимални корекции в разписанието – в делнични дни първият рейс от „ Тракия “ ще потегля в 05:30 ч., а от ул. „ Юндола “ – в 05:18 ч.

По думите на Георги Стоилов сега се приготвя предложение за актуализация на маршрутните написания и по други автобусни линии, което следва да бъде импортирано в Общинския съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР