Автобусът, с който стана тежката катастрофа, е на фирма Мобилус

...
Автобусът, с който стана тежката катастрофа, е на фирма Мобилус
Коментари Харесай

Изрядни са документите на фирмата, чийто автобус катастрофира край Своге

Автобусът, с който стана тежката злополука, е на компания " Мобилус 5 ". Има подозрения, че рейсът не е минал на повторна техническа инспекция, заяви зам.-транспортният министър Ангел Попов.

Офисът на компанията " Мобилус 5 " в Божурище през днешния ден беше затворен. Собственикът Григор Григоров е карал рейса, с който стана трагичният случай.

Фирмата е записана през 2001 година в Божурище, занимава се с транспортна и туристическа активност, има годен лиценз до 2027г. Документите на компанията са изрядни. Шофьорът е минал тест за психическа валидност, оповестиха от транспортното министерство.

През май предходната година в " Мобилус 5 " е имало сложна инспекция и не са били открити нарушавания. Катастрофиралият рейс обаче е трябвало да мине на механически обзор при започване на август, само че има подозрения, че това не е направено, сподели зам.-транспортният министър Ангел Попов.
Ангел Попов - зам.-министър на превоза: Той е трябвало да мине август месец първоначално, не е минал подобен механически обзор, защото рейсът е 2001. Всички рейсове след 10-годишна възраст минават два пъти в годината.
" Мобилус 5 " е в устойчиво финансово положение има 6 рейса, с които прави и учебен транспорт в Божурище, сподели кметът Георги Димов, който познава персонално притежателя на компанията. Според него Григоров е умел и спокоен водач.
Георги Димов - кмет на гр. Божурище: Спокоен, свестен, добър човек. Какъв човек е? Возил съм се при него. Спокоен водач, никой не може да каже, че кара бързо, неуравновесено.
Българска национална телевизия: Имате ли визия в какво техническо положение са абтобусите?
Георги Димов - кмет на гр. Божурище: Знаете, в нашата страна дребните нямат опция да закупуват огромни скъпи, нови рейсове. Разполагат с това, което имат опция да закупят, въпросът е да го поддържат и то ще бъде механически изправно. Смятам, че са в положително техническо положение, само че това е мое персонално мнение.
Досега в Божурище не е имало проблеми с компанията.
Още по тематиката Тежка злополука с рейс край Своге
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР