Австрийското министерство на вътрешните работи е отправило три условия за

...
Австрийското министерство на вътрешните работи е отправило три условия за
Коментари Харесай

Австрия поставя три условия, за да приеме България и Румъния в Шенген

Австрийското министерство на вътрешните работи е отправило три условия за приемане на Румъния в Шенгенското въздушно пространство. Отмяната на контрола по сухопътните граници е тематика на обособени полемики. Отправените условия са дефинирани по искане на румънската Digi 24 . Тези условия на Австрия засягат и България.

Австрия формулира три условия за унищожаване на контрола по въздушните граници 

1) По-нататъшно подсилване на отбраната по външните граници на Европейския съюз. Присъствието на Фронтекс (гранична полиция на Европейския съюз - не) на българо-турската граница би трябвало да се усили най-малко тройно.

Освен това финансовата поддръжка за защитата на външните граници на България и Румъния трябваше да бъде увеличена " доста ".

2) Засилен граничен надзор по сухопътните граници сред България и Румъния, както и сред Румъния и Унгария.

3) " Поемете отговорност за незаконно пристигналите в Австрия мигранти " е третото изискване, дефинирано от австрийското вътрешно министерство.

" Ако тези условия бъдат изпълнени, Австрия може да се съгласи (да одобри Румъния в) Еър Шенген ", се показва още в отговора от Виена.

Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер е подготвен да одобри влизането на Румъния и България в Шенгенското пространство във връзка с летищата, при изискване че Румъния и България одобряват мигранти от Сирия и Афганистан и засилят граничния надзор сред България и Румъния и сред Унгария и Румъния, оповестиха австрийските издания в събота.

" Има възможност България да стане член на така наречен въздушен Шенген. Да се отворят въздушните граници. Това е стъпка напред, само че ние би трябвало да бъдем доста деликатни, с цел да не останем единствено с някакъв етикет като " България към този момент е в Шенген ", разяснява пред репортер на  " Фокус " президентът Румен Радев изказването на австрийския вътрешен министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР