Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер се обяви срещу влизането на

...
Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер се обяви срещу влизането на
Коментари Харесай

Австрийският вътрешен министър: Към момента би било погрешно България и Румъния да влязат в сухопътния Шенген

Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер се разгласи против влизането на България и Румъния в " сухопътния " Шенген.


„ На този стадий би било неправилно. Контролът по сухопътните граници към момента е нужен. Не става дума единствено за Румъния и България. Цялата миграционна система е в хаос. Не съм аз този, който дава оценки на Румъния и България. Ангажирам се с функционираща система на европейско равнище. И това ще бъде по този начин единствено в случай че външната граница е предпазена. Това също е основна част от новия пакт за убежището и миграцията, който Европейски Съюз одобри и който в този момент би трябвало да изпълним. Само тогава още веднъж може да има цялостна независимост на пътешестване в Европейски Съюз “, сподели Карнер в изявление за в. „ Ди Пресе “.

Карнер сподели още, че желае да резервира правото си на несъгласие против присъединението на България и Румъния към Шенген, само че не постанова съответни условия на двете страни. На въпроса дали има спомагателни условия, които двете страни би трябвало категорично да изпълнят, той не даде съответен отговор, само че сподели, че нещата би трябвало да стават на стадии: „ Сега направихме крачка напред с Румъния и България с приемането им в Шенската зона по въздух и вода. И би трябвало да продължим малко по малко “.

Карнер добави, че „ не е работа на Австрия да прави календар за присъединението на Румъния и България със сухопътни граници: „ Задължение на комисията е да подсигурява, че цялата система работи. И Австрия има голям принос, с цел да работят нещата. Преди известно време би било немислимо държавни и държавни ръководители единомислещо да решат финансирането на взаимно отбраната на външните граници. Пактът за убежището и миграцията също би бил невъобразим преди година “, сподели той.

Относно враждебната реакция, която Австрия провокира посредством отношението си към стопански значими сътрудници като Румъния и България, Карнер разяснява: „ Работата на вътрешния министър не е да основава другари, а да подсигурява сигурността. А истината е, че предходната година имахме най-вече молби за леговище на глава от популацията в цяла Европа. Затова споделих, че нещата не могат да не престават по този начин “.

Съветът на Европейски Съюз разгласи в края на декември, че Румъния и България ще влязат в Шенген с въздушна и морска граница на 31 март 2024 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР