Австрийският канцлер Себастиан Курц и девет от най-приближените му съветници

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц и девет от най-приближените му съветници
Коментари Харесай

Сгъстяват ли се облаците над канцлера на Австрия Себастиан Курц?

Австрийският канцлер Себастиан Курц и девет от най-приближените му съветници от Австрийската национална партия са упрекнати в корупционни схеми. В телевизионно изявление Курц съобщи, че не вижда причина да подава оставка.

Опозицията към този момент стартира подготовка за избор на съмнение към кабинета " Курц ". В ход са съвещания сред всички парламентарно показани обединения и президента на Австрия.

Обвиненията бяха повдигнати след обиски в министерството на финансите, офиси на Австрийската национална партия и на кабинети в канцлерството. Според прокуратурата, канцлерът и съветниците му са употребявали бюджетни пари, с цел да основат удобен медиен облик на Курц, оповестени са и манипулирани социологически изследвания.

Множество есемеси демонстрират " топлите " връзки сред медийните притежатели и политиците. Става дума за интервала 2016-2017 година Тогава Себастиан Курц е министър на външните работи, само че в проектите му е битка за лидерското място в Народната партия, гледа и към канцлерския пост. Той отхвърля всички обвинявания.

" Не знам дали познавате това възприятие, когато си незаслужено упрекнат в нещо или се загатва, че си направил нещо неправилно. Доста неприятно чувство. В същото време - позитивното е, че когато знаеш какво си правил и знаеш, че обвиняванията против теб не са правилни, това ти дава мощ. И аз ще употребявам тази мощ, с цел да се защитя от всички подправени обвинявания, като употребявам всички, залегнали в Конституцията правни и демократични средства ", бе безапелационен канцлерът.

Не е ясно и бъдещето на кабинета " Курц ". Лидерът на Зелените - съдружният сътрудник на Австрийската национална партия, и вицеканцлер Вернер Коглер, се усъмни в способността на Курц да остане на поста си.

" Обвиненията против управлението на Народната партия са доста съществени. Сега е моментът за непоклатимост и ред, за непоклатимост и отговорност, за непоклатимост и изясняване на обстановката ", сподели Вернер Коглер.

Опозицията реагира остро и към този момент стартира подготовка за избор на съмнение към държавното управление.

" Става дума за доста съществени обвинявания, 100 страници за прочит и разбор. Това не може да се подмине. Става дума за тласкане към заграбване, става дума за рушвет. Той повече не може да извършва отговорностите си и да заема поста без да понесе големи вреди. Без Австрия да понесе вреди ", съобщи Памела Ренди-Вагнер, водач на Австрийската Социалдемократическа партия.

Това не са първите обвинявания против Себастиан Курц. През май прокуратурата стартира следствие за изнесени от канцлера погрешни данни пред парламентарна комисия по отношение на корупционния скандал " Ибиса-гейт ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР