Австрийските власти арестуваха 16-годишно момче по подозрения, че планира да

...
Австрийските власти арестуваха 16-годишно момче по подозрения, че планира да
Коментари Харесай

Хванаха тийнейджър по подозрения, че планира атака срещу синагога във Виена

Австрийските управляващи арестуваха 16-годишно момче по съмнения, че възнамерява да извърши нахлуване против синагога във Виена, съобщи министърът на вътрешните работи Герхард Карнер, представен от Асошиейтед прес.
Тийнейджърът, който е бил задържан в четвъртък, казвал в чатове в интернет, че има намерение да се достави с оръжие, с цел да нападна неуточнена синагога във Виена, съобщи Карнер. Той към този момент се е бил сдобил с финансовите средства за нападението, заяви австрийската новинарска организация АПА.
Властите не предоставиха информация за самоличността на обвинения, само че оповестиха, че е живял покрай град Щайр в Северна Австрия.
Домът му е бил претърсен и от него са били конфискувани няколко електронни носителя на данни. Властите са разкрили изображения и видеоматериали с указания за разработване на бомби и боравене с оръжия и муниции, заяви АПА.
Австрийската полиция увеличи сигурността във и към синагогите и други еврейски и израелски институции след зачестили антисемитски произшествия след експлоадирането на войната сред Израел и палестинската ислямистика формация " Хамас ", отбелязва АП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР