Австрия учениците ще се тестват за коронавируса веднъж седмично. На

...
Австрия учениците ще се тестват за коронавируса веднъж седмично. На
Коментари Харесай

Всяка седмица тестват учениците в Австрия за коронавирус

Австрия учениците ще се тестват за ковид един път седмично. На конференция министърът на образованието на Австрия Хайнц Фасман показа нова тактика.

В идващите дни ще стане ясно по кое време ще стартират присъствените занятия в австрийските учебни заведения, само че дружно с това ще се задейства и механизъм за сигурност.

Чрез проби учениците ще бъдат проверявани дали са носители на кронавируса. Вече са купени 5 милиона бързи проби, които ще са безвъзмездни. Пробите се взимат от носа с тампон на съчка и резултатът се получава за няколко минути.

Ако някой откаже теста, няма да бъде принуждаван, акцентира министърът на образованието.

За децата до 14 години е належащо документално единодушие от родителите за осъществяване на проучването. Ако няма единодушие, децата няма да бъдат тествани.

Тестовете ще бъдат доставени на учебните заведения на 18 януари, ден за тестване ще е всеки понеделник. Ако този модел се окаже сполучлив, проби ще се вършат и в четвъртък. На учениците в началното учебно заведение тестванията ще бъдат раздадени, с цел да бъдат правени от родителите им у дома.

При тест с негативен резултат не е нужно да се подхваща нищо, при тест с позитивен резултат е належащо медицинските управляващи да бъдат известени неотложно, с цел да бъде изработен и PCR-тест.

Редовно ще бъдат тестван и учебният личен състав. Изяснена е и схемата, по която ще бъдат имунизирани учителите, които желаят това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР