Австрия подкрепя влизането на България в Шенген. Това декларира канцлерът

...
Австрия подкрепя влизането на България в Шенген. Това декларира канцлерът
Коментари Харесай

Курц изрази подкрепата си България да влезе в Шенген

Австрия поддържа влизането на България в Шенген. Това заявява канцлерът на Австрия Себастиан Курц след среща с българския си сътрудник Бойко Борисов, предава news.bg. Курц разяснява, че от години работи с Борисов и изрази насладата си от обстоятелството, че в качеството си на канцлер е на аудиенция у нас.

Благодарим за мощното показване на България, ще използваме нашето председателство да създадем Европа по-силна. Курц благодари за сериозната работа във връзка с външните граници за прекъсване на незаконните мигранти. Той бе безапелационен, че Западните Балкани би трябвало да бъдат подкрепени по пътя си за Европа. " Радваме се, че имаме опция да подкрепим Българи за влизане в Шенгенското пространство. "

Няма страна, вложила толкоз доста за сигурността, съобщи още Себастиан Курц и благодари за опитите, които се вършат в България да се укрепят външните граници. Имаме интерес да бъдат укрепени външните граници, изясни Курц, съгласно който прекомерно доста са незаконните мигранти в Европа.

Австрийският канцлер настоя, че Шенгенското пространство може да действа единствено при укрепени външни граници.

Борисов означи, че 2018 година би трябвало да се преглежда като година на българо-австрийско председателство. Всички в Европа правят оценка това, което страната България е направила, изрече задоволството си българския министър председател. По думите му страната ни продължава да работи по действието на съглашението над 3 млн. мигранти да останат в Турция. " Крайно време е тези касапници да престанат, а Европа е единственият континент, поемащ пасивите на това, което се случва. "

Разговорът за доставките на газ с комисар Шевчович е удължен и с Курц, осведоми министър председателят Борисов.

Припомняме, в началото визитата на австрийския канцлер беше планувана за 20 февруари, само че заради заболяване на Себастиан Курц бе анулирана.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР