Австрия подкрепя стремежа на страните от Западните Балкани да се

...
Австрия подкрепя стремежа на страните от Западните Балкани да се
Коментари Харесай

Себастиан Курц: ЕС може да е пълноценен само ако Западните Балкани са част от него

Австрия поддържа устрема на страните от Западните Балкани да се причислят към Европейския съюз (ЕС), съобщи в понеделник канцлерът на Австрия Себастиан Курц след работната среща, която организира във Виена със западнобалкански държавни ръководители, оповестява ТАСС.

" Ние считаме, че Европейският съюз може да бъде пълностоен, единствено в случай че страните от Западните Балкани са част от Европейски Съюз.

Затова ние поддържаме страните от Западните Балкани по техния път към Евросъюза и сме съсредоточили вниманието си изключително на този район по време на нашето председателство на Европейски Съюз ", е споделил Курц, съобщи Българска телеграфна агенция. Както заяви австрийският канцлер, участниците в срещата са разискали методите за разрешаване на районни спорове и развиването на икономическите връзки.

" Стабилността в Европа значително зависи от стабилността и сигурността в този район ", е декларирал Курц. В понеделник във Виена се организира работна среща на държавните ръководители на Австрия, Албания, Черна гора, Косово, Сърбия, ръководителя на Министерския съвет на Босна и Херцеговина и представители на Европейската комисия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР