Австрия планира да наложи глоби до 3600 евро на хора,

...
Австрия планира да наложи глоби до 3600 евро на хора,
Коментари Харесай

Австрия планира глоби до 3600 евро за отказващи Covid ваксина

Австрия възнамерява да наложи санкции до 3600 евро на хора, които подценяват задлажителната имунизация против ковид , което се възнамерява да се вкара през февруари за всички поданици на възраст 14 и повече години, сподели здравният министър в четвъртък, оповестява АП.

Правителството разгласи предишния месец, че ще приложи, ставайки първата европейска страна, която направи това. През последните седмици страната изготви детайлности за законопроекта с поддръжката на две от трите опозиционни партии в Народното събрание.

Министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн сподели, че ще има изключения за бременни дами ( макар че имунизациите се предлагат и за тях ), за хора, които не могат да се имунизират по медицински аргументи и за хора, които са се възстановили от COVID-19 в последните шест месеца.

Законът би трябвало да влезе в действие на 1 февруари . Мюкщайн сподели, че хората, които дават отговор на изискванията за освобождение, ще би трябвало да бъдат регистрирани в централен указател за имунизации, който ще се ревизира на постоянни тримесечни шпации. Първата последна дата ще бъде 15 март.
 Австрия подвига локдауна в неделя, само че единствено за имунизираните
Австрия подвига локдауна в неделя, само че единствено за имунизираните

Новината удостовери новият канцлер Карл Нехамер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР