Австрия отчете рекорден брой новозаразени с коронавирус за изминалото денонощие.

...
Австрия отчете рекорден брой новозаразени с коронавирус за изминалото денонощие.
Коментари Харесай

Австрия отчете рекорден брой случаи на коронавирус

Австрия регистрира рекорден брой новозаразени с ковид за миналото денонощие. Това се случи в третия ден от локдауна за донякъде неимунизираните, натрапен, с цел да се овладее разпространяването на болестта, съобщи Ройтерс.

За миналите 24 часа по публични данни са регистрирани 14 416 нови случая на ковид и това е първият път, в който броят им минава прага от 14 000. Предишният връх от 9586 инфекции за денонощие беше регистриран преди към година, когато в Австрия беше наложено цялостно затваряне.

В Австрия със приключена имунизация против вируса е към 65 % от популацията, което е един от най-ниските проценти в Западна Европа.

В същото време Австрия е с един от най-високите темпове на разпространяване на болестта. Седмичната заболеваемост е 925 случая на 100 000 души население.

Увеличаващото се разпространяване на ковид с наближаването на зимата кара европейските държавни управления да обмислят връщането на непопулярните цялостни затваряния. За разлика от Нидерландия, която реши да наложи непълен локдаун, важащ за всички, Австрия се опита да избегне налагането на спомагателни ограничавания за изцяло имунизираните.

Преди 10 дни държавното управление забрани на неимунизираните да посещават места като заведения за хранене, хотели, театри и ски лифтове, само че след това вкара локдаун, при който към 2 милиона души, които не са изцяло имунизирани, могат да излизат от у дома единствено по уважителни аргументи. Сред тях са вървене на работа, извършване на покупки на артикули от първа нужда или за разходка без ограничавания за времетраенето и дистанцията ѝ. Като се имат поради толкоз доста благоприятни условия, породиха подозрения дали спазването на сходен локдаун въобще би могло да бъде следено и дали той ще донесе ограничение на разпространяването на болестта.

Положението е най-тежко в две от деветте австрийски провинции, в Горна Австрия и Залцбург, където натискът върху лечебните заведения от ден на ден се ускорява. Залцбург съобщи, че се приготвя за обстановка, при която броят на хората, нуждаещи се от легло за интензивно лекуване, надвишава потенциала на лечебните заведения, само че този стадий към момента не е доближат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР