Австрия не е нито срещу България, нито срещу Румъния, а

...
Австрия не е нито срещу България, нито срещу Румъния, а
Коментари Харесай

Австрийският посланик у нас: Шенгенската система не работи, 100 000 бежанци сме задържали

Австрия не е нито против България, нито против Румъния, а за сигурността в Европа. Така австрийският дипломат у нас Н. Пр. Андреа Икич-Бьом. Андреа Икич-Бьом изясни решението на страната си да гласоподава против приемането на страната ни в Шенген.

В изявление за NOVA тя отхвърли дипломатическата работа в София да е предписание нарочна самостоятелна инспекция по използването на Шенгенските правила. По думите ѝ пътуването до границата е било авансово планувано и не е имало нищо общо с безвизовата зона. 

" В обстановка, в която Австрия – заобиколена от (асоциирани) Шенгенски страни – има максимален брой лица, търсещи леговище, на глава от популацията измежду страните в континентална Европа, разширението на Шенгенското пространство, с цел да включи Румъния и България, сега е немислимо. Моля, поставете се в нашата позиция: единствено тази година към 100 000 незаконни мигранти бяха арестувани в Австрия. От тях към 75 000 не са били регистрирани, което значи, че са минали външната граница на Европейски Съюз и са минали през други страни към Австрия, без да бъдат тествани. Това ни демонстрира фрапантно: Шенгенската система в настоящия си тип не работи и европейската система за леговище и миграция сега не служи на предназначението си ", изясни Андреа Икич-Бьом.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР