Австрия и Германия прекратиха временно участието си в спасителните операции

...
Австрия и Германия прекратиха временно участието си в спасителните операции
Коментари Харесай

Вижда се, че скръбта лека-полека отстъпва място на гнева: Австрия и Германия спряха спасителните операции в Турция

Австрия и Германия прекратиха краткотрайно присъединяване си в избавителните интервенции в Турция от съображения за сигурност, съобщи ДПА.

Германската Федерална работа за техническа помощ (германската аварийно-спасителна служба) и немският клон на филантропичната организация Международна консултативна група за търсене и избавяне към Организация на обединените нации (ИСАР) приключват краткотрайно избавителните си интервенции в потърпевшия от земетресението турски окръг Хатай от съображения за сигурност, съобщи ДПА.

През последните часове ситуацията със сигурността в южния окръг Хатай се е влошило, оповестиха организациите през днешния ден.

Спасително-издирвателните екипи към този момент остават в взаимния базов лагер в град Къръкхан. Ако има съответни данни, че някой може да бъде избавен жив, те ще отидат на мястото, съобщи пред ДПА представител на Федералната работа за техническа помощ.

Службата и ИСАР отдават напрегнатата конюнктура наред с другото на " дефицита на храна и проблемите с водоснабдяването в зоната на земетресението ".

" Вижда се, че скръбта малко по малко отстъпва място на гнева ", сподели Стивън Байер, началник " Операции " в ИСАР.

Говорител в централата на Федералната работа за техническа помощ в Бон заяви за " бурни подиуми " и добави, че сигурността на доброволците би трябвало да бъде взета поради.
По-рано военнослужещите от избавителния екип на австрийската войска също прекратиха краткотрайно интервенциите си в южния турски окръг Хатай, написа Българска телеграфна агенция.

" Наблюдава се възходящо равнище на експанзия сред турски групировки ", сподели пред организация АПА подполковник Пиер Кугелвайс от австрийските въоръжени сили. По думите му има известия за пукотевица.

В турския окръг Хатай от вторник има ситуирани 82 австрийски военнослужещи, които оказват помощ в избавителните дейности, сподели подполковникът. Те остават на място и са подготвени за нови задачи, щом ситуацията се усъвършенства, уточни той.

" Срещу нас австрийците не е имало нахлуване. Всички сме добре ", съобщи Кугелвайс. " Бихме желали да продължим да оказваме помощ, само че събитията са такива, каквито са. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР