Австриецът Марсел Хиршер спечели слалома от Световната купа по ски

...
Австриецът Марсел Хиршер спечели слалома от Световната купа по ски
Коментари Харесай

Хиршер изравни рекорд на Томба

Австриецът Марсел Хиршер завоюва слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в хърватската столица Загреб. Носителят на големия  Кристален глобус през последните шест сезона и международен първенец в дисциплината Хиршер победи с общо време от 1:50.60 минута. 28-годишният австриец даде второ време в първия манш - 55.58 секунди и четвърто във втория - 55.02 секунди, само че общото време му беше задоволително, с цел да стигне до триумфа. Олимпийският вицешампион Хиршер реализира юбилейна 50-а победа в кариерата си за Световната купа, четвърти триумф на слалома в Загреб след 2012, 2013 и 2015 година и пета победа за сезона. Той има 114 подиума в 212 старта за Семеен кодекс.

Освен това австриецът изравни върха на именития Алберто Томба във безконечната класация по победи за Световната купа при мъжете. Двамата имат по 50 триумфа. Лидер в класацията е Ингемар Стенмарк (Швеция) с 86 победи, следван от Херман Майер (Австрия) с 54. Хиршер може да усъвършенства достижението на Томба още този уикенд в Аделбоден (Швейцария), където предстоят слалом и великански слалом.

Наистина това значи доста за мен. Изравних Томба, който е жива легенда. Това е ужасно, сподели Хиршер след надпреварата.

Втори на единствено 5 стотни от секундата остана водачът след първия манш Михаел Мат (Австрия), който е по-малък брат на олимпийския първенец в слалома от Сочи 2014 Марио Мат. Трети на 11 стотни финишира бронзовият медалист от олимпиадата в Сочи Хенрик Кристоферсен от Норвегия. Миналогодишният победител в Загреб Манфред Мьолг (Италия) приключи едвам 10-и с закъснение от 2.37 секунди.

Камен Златков отпадна в първия манш. Той започва с номер 56, само че пропусна врата в междинната част на трасето и не приключи.

Хиршер води класирането за Световната купа с 674 точки, а Кристоферсен е втори с 580 точки. Третата позиция заема Киетил Янсруд (Норвегия) с 480 точки. В класиране за дребната международна купа в слалома водач още веднъж е Хиршер с 354 точки, следван от Кристоферсен с 295 точки и Михаел Мат с 228 точки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР