Австралийското правителство отправи искане за задържане на Новак Джокович в

...
Австралийското правителство отправи искане за задържане на Новак Джокович в
Коментари Харесай

Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович

Австралийското държавно управление насочи искане за задържане на Новак Джокович в събота сутринта, откакто анулираха за повторно визата на международния номер 1, заяви държавен юрист в изключително чуване.

Сърбинът ще бъде арестуван в хотел, като се изключи визитата си на онлайн чуване в съда в адвокатската му адвокатска фирма, където ще бъдат и управителни лица от граничните управляващи, разясни юрист Стивън Лойд. Междувременно стана ясно, че казусът на Джокович е отведен във Федералния съд на Австралия.

Stephen Lloyd still wants to present to Immigration at 8am to be detained, then head to lawyers offices with Border Force officers on same floor but not in conference room, and then go into detention after midday.
— Simon Love (@SimoLove)
Припомняме, че по-рано денем имиграционният министър на страната Алекс Хоук анулира за повторно визата на Джокера. 34-годишният тенисист кацна на летището в Мелбърн на 5 януари, само че бе спрян от граничните управляващи, които отхвърлиха да одобряват визата му за здравно изключение от ковид заради позитивен PCR тест на 16 декември. Впоследствие сърбинът бе арестуван в хотел за бежанци, където прекара четири нощи, преди юристите му да завоюват делото за анулираната виза.

Днес обаче Хоук употребява „ специфични пълномощия “, с които лиши за повторно визата на Джокович. Световният номер 1 напусна извънредно тренировката си тази заран половин час след началото й. Той се бори за десета купа от Австралия и рекордна 21-а от Големия шлем, като бе изтеглен на жребия в четвъртък против сънародника си Миомир Кецманович.

Участието му в първия за годината шампионат от Големия шлем е под голяма въпросителна, като се чака той в последна сметка да бъде депортиран от страната.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР