Австралийският тенисист Ник Кирьос разкри, че има намерение да се

...
Австралийският тенисист Ник Кирьос разкри, че има намерение да се
Коментари Харесай

Ник Кирьос се отказва от тениса, ако спечели титла от Големия шлем

Австралийският тенисист Ник Кирьос разкри, че има желание да се откаже от тениса, в случай че завоюва купа от Големия шлем, защото прекарва доста дълго време надалеч от вкъщи.

През тази година Кирьос доближи финала на Уимбълдън, където загуби от Новак Джокович, а в този момент упоритостите му са ориентирани към домашния Шлем в Мелбърн.

" Честно, в случай че печеля купа от Шлема, най-вероятно ще се откажа. Особено тъй като съм от Австралия и с всичкото пътешестване съм прекомерно дълго надалеч от фамилията и приятелите. Изпускам значими фамилни моменти, това не е естествен живот. Тенисистите, които не са от Австралия, няма по какъв начин да схванат това. За европейците и американците е елементарно, след всеки шампионат хващат самолета и след пет часа са вкъщи, където прекарваш една седмица преди идващия шампионат. Докато австралийците вършим блокове от четири до седем месеца пътешестване. Не мисля, че това е здравословно. Това не се постанова на други спортисти. Да си седем месеца самичък ", разяснява Кирьос пред " Евроспорт ".

" Хората не схващат какво е. Да живееш с куфар, в хотели, това не е почивка. Тренираш непрекъснато, този метод на живот е много уморителен ", добави австралиецът.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР