Австралийският премиер Скот Морисън съобщи, че Австралия ще отвори границите

...
Австралийският премиер Скот Морисън съобщи, че Австралия ще отвори границите
Коментари Харесай

Австралия отваря напълно границите си за света

Австралийският министър председател Скот Морисън заяви, че Австралия ще отвори границите си за света идващия месец, откакто те бяха затворени заради пандемията COVID-19, съобщи Newshub. Пред медиите Морисън съобщи, че Австралия е " подготвена да предприеме идващите си стъпки за безвредно отваряне за света ". Съобщението беше направено в същия ден, когато в Нов Южен Уелс записаха най-високия брой смъртни случаи от COVID-19 с 15.

В изказване на държавното управление се споделя, че процентът на имунизации в Австралия е над 78 % с двойна доза в цялата страна на 55 % и страната е на път да доближи 70 % в някои райони през идната седмица. " Австралийските фамилии могат да се съберат още веднъж, австралийските служащи могат да пътуват до и отвън страната ни и ние можем да работим за посрещане на туристите на нашите крайбрежия “, сподели Морисън. " Много страни по света към този момент безвредно се отвориха още веднъж за интернационалните пътувания и скоро ще пристигна време Австралия да направи идната стъпка. " Новите правила за интернационалните пътувания ще разчитат основно на домашна карантина.

Изисквания за австралийски пасажери след отваряне на границите: Седемдневна домашна карантина за австралийски жители и непрекъснато пребиваващи, изцяло имунизирани с ваксина, утвърдена за приложимост в Австралия или " приета “ от Администрацията за лечебни артикули (TGA) 14-дневна управляема карантина за всеки, който не е имунизиран или имунизиран с ваксина, която не е утвърдена или приета от TGA. Австралийски жители и непрекъснато пребиваващи, които не могат да бъдат имунизирани - да вземем за пример, в случай че са под 12 години или имат заболяване - ще бъдат третирани като имунизирани за задачите на пътуването си.

Различни страни и територии ще стартират тази стратегия, когато степента на имунизация доближи подобаващ предел, само че се чака всички да бъдат включени в системата по някое време през ноември. " Намерението на държавното управление е откакто бъдат направени промени през ноември, актуалните ограничавания за пътешестване в чужбина, свързани с COVID-19, да бъдат отстранени и австралийците да могат да пътуват при съблюдаване на всевъзможни други препоръки и ограничавания за пътешестване, стига да са изцяло имунизирани и граничните настройки на тези страни разрешават “, сподели Морисън. Тези промени значат, че няма да има ограничавания за пътешестване за имунизирани австралийци, влизащи или напускащи страната. Морисън сподели, че държавното управление също ще работи за изцяло безкарантни пътувания за избрани страни, като Нова Зеландия, когато това е безвредно. Австралийците, които желаят да пътуват в чужбина, откакто бъдат отстранени рестриктивните мерки, ще могат да получат достъп до интернационално приет документ за имунизация през идващите седмици, с цел да потвърдят своя имунизационен статус в чужбина. Доказателството за имунизация за интернационално пътешестване или " паспорт за имунизация “ ще включва QR код, съчетаем със системите по целия свят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР