Австралийският град Аделаида ще бъде домакин на нов турнир по

...
Австралийският град Аделаида ще бъде домакин на нов турнир по
Коментари Харесай

Аделаида ще приеме нов турнир по тенис при мъжете и жените от 2020

Австралийският град Аделаида ще бъде хазаин на нов шампионат по тенис при мъжете и дамите от идната година, като съревнованието ще се организира преди началото на Аустрелиън Оупън, заяви Тенис Австралия. Сидни и Бризбейн към този момент бяха избрани като домакини на новата отборна конкуренция ATP World Team Cup, която ще събере 24 страни от 3-10 януари в подготовката за Откритото състезание на Австралия в Мелбърн. Очаква се и Пърт да бъде разгласен в скоро време като третия град-домакин на събитието.

,,За нас е значимо да се подобряваме непрекъснато от позиция на това, което предлагаме на нашите почитатели в Австралия, а точно това да видят обичаните си тенисисти, както и самите играчи да опитат от нови провокации “, съобщи изпълнителният шеф на Тенис Австралия Крейг Тили.,,Основна част от тази визия е обезпечаването на повече тенис от международно качество в основните градове в Австралия, а Аделаида е тъкмо един от тях. Това е значима стъпка напред към извисяването на тениса до нови върхове и обезпечаването на ентусиазъм за бъдещите генерации “, приключи той.

Все още няма оповестени дати за шампионата в Аделаида, само че по всяка възможност конкуренцията ще размени съревнованието в Сидни. Тили добави в коментара си, че чака шампионатът да притегли повече от 120 от топ тенисистите при мъжете и дамите на сингъл и двойки, като наградният фонд ще бъде на стойност 1.4 млн. $. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР