3 мъртви след ядене на диви гъби на семеен обяд в Австралия; жена под разследване

...
Австралийската полиция в сряда се опитваше да разбере как трима
Коментари Харесай

Австралийската полиция в сряда се опитваше да разбере как трима души са загинали, а четвърти се е разболял критично, след като очевидно са яли диви гъби на семеен обяд.

Детективите от отдел „Убийства“ разследват случаят. Полицията е разпитала жената, идентифицирана от BBC като Ерин Патерсън, която според тях е приготвила храната в дома си на 29 юли, но самата тя не се е разболяла. Полицията я освободи, без да повдигне обвинения, но казва, че тя остава заподозряна.

Патерсън каза пред медиите пред дома си в град Леонгата, щата Виктория, че не знае какво се е случило.

смъртоносна шапка, особено смъртоносна разновидност.

Той каза, че ще отнеме известно време, за да се определи какво се е случило и че полицията държи отворен ум.

„Може да е много невинно, но, отново, ние просто не знаем," каза Томас.

Патерсън беше домакин на свекърите си, Гейл и Дон Патерсън, и двамата на 70 години. И двамата починаха в болниците в района. На обяда бяха също сестрата на Гейл Патерсън Хедър Уилкинсън, 66, която почина, и съпругът Иън Уилкинсън, 68, баптистки пастор. Той остава в критично състояние в болница в очакване на чернодробна трансплантация, съобщи BBC News.

Томас каза, че жената, която е приготвила храната, е била разделена от съпруга си, но на полицията е казано, че отношенията им са приятелски. Децата й също са били у дома по време на обяда, но не са яли същата храна, каза полицията.

Детективите претърсили дома на жената в събота и взели няколко артикула. Sydney Morning Herald съобщи, че полицията също провежда криминалистични тестове на дехидратор за храна, който е намерила на близкото сметище, за да види дали има връзка със случая.

Новината за инцидента разтърси общността.< /p>

"Никой никога не би очаквал това да се случи тук", каза регионалният кмет Нейтън Хърси пред BBC. "Кой нормален би очаквал, че ще загуби... хора, които допринасят и дават толкова много... по такъв начин?" свят и са отговорни за 90% от смъртоносните отравяния с гъби в световен мащаб, съобщи BBC. През 2020 г. поредица от отравяния във Виктория уби един човек и хоспитализира други седем.

Властите призоваха хората да не ядат диворастящи гъби, които са намерили, съобщи BBC.

„Ако вие не сте ги купували от супермаркет, може би стойте настрана от тях“, каза детектив Томас.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР