Австралия заяви, че ще затегне визовите правила за чуждестранни студенти

...
Австралия заяви, че ще затегне визовите правила за чуждестранни студенти
Коментари Харесай

Австралия затяга визовите правила за чуждестранни студенти и нискоквалифицирани работници

Австралия съобщи, че ще затегне визовите правила за задгранични студенти и нискоквалифицирани служащи, което може да понижи на половина приема на мигранти през идващите две години, оповестява Reuters.

Съгласно новите политики интернационалните студенти ще би трябвало да обезпечат по-високи оценки на проби по британски език и ще има по-голям надзор върху молбата за втора виза на студент, което ще удължи престоя им.

„ Нашата тактика ще върне броя на миграцията към естественото “, сподели министърът на вътрешните работи Клеър О`Нийл по време на брифинг за медиите.

„ Но не става дума единствено за цифри. Не става въпрос единствено за този миг и опита с миграцията, който страната ни има сега. Става въпрос за бъдещето на Австралия. “

Премиерът Антъни Албанезе през уикенда сподели, че броят на миграцията в Австралия би трябвало да бъде върнат до „ стабилно равнище “, добавяйки, че „ системата е развалена “.

О`Нийл сподели, че целенасочените промени на държавното управление към този момент оказват напън за понижаване на чистата миграция в чужбина и ще допринесат в допълнение за упования спад в броя на мигрантите.

Решението идва, откакто се чака имиграцията да доближи рекордните 510 000 през 2022-2023 година

Цените на наемите в някои региони на Сидни и Мелбърн се покачиха с към 25% предходната година.

Според Рейчъл Стивънс, специалист по история на имиграцията в Австралийския католически университет, държавното управление на лейбъристите обръща изключително внимание на резултатите от социологическите изследвания на консервативната съпротива преди изборите през 2025 година

Ще бъде основана нова профилирана виза за висококвалифицирани служащи с време за обработка, несъмнено от една седмица, което ще помогне на бизнеса да наеме топ мигранти на фона на мощна конкуренция с други развити стопански системи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР