Австралия трябва да започне да се научава да живее с

...
Австралия трябва да започне да се научава да живее с
Коментари Харесай

Премиерът на Австралия: Covid ограниченията приключват при поне 70% ваксинация

Австралия би трябвало да стартира да се научава да живее с COVID-19 , когато се реализира т по-високи цели за имунизация , сподели министър председателят Скот Морисън в понеделник, на фона на скок на случаите в Сидни, оповестява " Ройтерс ".

Тъй като повече от половината от всички австралийци са под ограничавания в продължение на седмици , с цел да се ограничи мощно заразния вид Делта, Морисън сподели, че страната би трябвало да се придвижи напред и да стартира да понижава рестриктивните мерки, защото от ден на ден хора се имунизират.

" Заключванията не могат да продължат постоянно . Това не е резистентен метод на живот в тази страна ", сподели той по време на телевизионна медийна конференция в Канбера. " Това би трябвало да завърши и ще завърши , когато стартираме да доближаваме 70% и 80% на имунизация . "

Морисън приказва тъкмо когато по-строгите ограничавания влязоха в действие в най-големия австралийски град Сидни .

Федералното държавно управление предишния месец показа четиристепенен проект за облекчение на рестриктивните мерки, откакто 70% от 25-те милиона души на възраст над 16 години бъдат имунизирани, като тогава е " малко евентуално " да бъдат нужни строги блокировки.

Когато обсегът на имунизацията доближи 80% , ще са нужни единствено " съответно ориентирани блокировки " и имунизираните австралийци ще имат свободата да пътуват сред щатите .
 Блокада до края на септември и комендантски час в Сидни
Блокада до края на септември и комендантски час в Сидни

Covid ограничения " за нашето здраве и сигурност, би трябвало да вземем тези сложни решения "

Появиха се разлики сред щатите , които желаят да запазят фокуса върху потискането на вируса и най-големия щат Нов Южен Уелс, който търси път за излизане от блокирането посредством имунизации след огромно огнище на Делта.

Щатите в Западна Австралия и Куинсланд, които значително са без ковид, означиха, че към момента могат да запазят някои ограничавания, даже когато са реализирани задачите за имунизация.

В понеделник Нов Южен Уелс заяви за 818 случая, множеството от които в Сидни . Премиерът на щата Гладис Береджиклиан прикани хората да се концентрират по-малко върху случаите и повече върху имунизацията.

" След като се доближи 80% с две дози, всеки щат ще би трябвало да живее с Коронавирус. Не можете да държите Делта на открито вечно ", сподели тя.

Във Виктория, където е Мелбърн, бяха открити 71 нови случая , като 55 са прекарали известно време в общността, до момента в който са заразни, което съгласно щатския министър председател Даниел Андрюс може да наруши проектите за излизане от блокирането на 2 септември .

Докато Австралия се оправи с пандемията по-добре от доста други развити страни, бавното имунизиране помрачава блясъка от ранния й триумф.

В народен мащаб единствено 30% от хората над 16 години са изцяло имунизирани , до момента в който 52% са с най-малко една доза. Ваксинациите вървят с рекордни темпове, само че задачата от 80% изцяло имунизирани няма да бъде реализирана до декември при настоящето движение.

Австралия е съобщила за малко над 44 600 случая. Има 984 смъртни случая, макар че смъртността е намаляла от предходната година.

Отделно в понеделник Южна Австралия съобщи, че това ще е първият щат, който ще тества домашна карантина за хора, завръщащи се от други щати , с приложение, употребявано за следене дали хората остават вкъщи .

Ако съумеят, тестването ще се употребява за някои завръщащи се интернационалните пасажери, с цел да се облекчи натискът върху хотелската карантина.
 Десетки задържани при огромни митинги в Австралия против локдауна
Десетки задържани при огромни митинги в Австралия против локдауна

Полицията е употребила пикантен спрей, с цел да разпръсне протестиращите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР