Австралия трябва да отхвърли безотчетната интернационалистическа бюрокрация, заяви премиерът Скот

...
Австралия трябва да отхвърли безотчетната интернационалистическа бюрокрация, заяви премиерът Скот
Коментари Харесай

Австралийският премиер повтаря след Тръмп и призовава за отхвърляне на глобализма

Австралия би трябвало да отхвърли " безотчетната интернационалистическа администрация ", съобщи министър председателят Скот Морисън, като повтори неотдавнашния апел на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, нациите да одобряват национализма, оповестява " Ройтерс ".

" Трябва да заобикаляме всеки инстикт към отрицателен глобализъм, който наложително се стреми да наложи мандат от постоянно погрешно дефинирана безгранична световна общественост ", изяснява Морисън в речта си.

" Под моето управление интернационалният ангажимент на Австралия ще бъде управителен от националните ползи на Австралия. "

През септември Тръмп прикани нациите по целия свят да одобряват национализма и да отхвърлят глобализма, като сподели, че мъдрите водачи слагат личния си народ и страна преди всичко.

Миналия месец Морисън не участва на срещата на върха на Организация на обединените нации за климата, макар че по това време бе в Съединени американски щати, с цел да посети администрацията на Тръмп.

Докато поддържа основен детайл от външната политика на Тръмп, Морисън упорства, че Австралия не би трябвало да избира сред най-близкия си исторически съдружник, Съединени американски щати и най-големия си търговски сътрудник - Китай.

Китай е главен консуматор на австралийска желязна руда, въглища и селскостопански артикули, купувайки повече от една трета от общия експорт на страната и изпраща повече от милион туристи и студенти всяка година.

Но австралийско-китайските двустранни връзки са обтегнати през последните години, защото Канбера става все по-загрижена за дейностите на Пекин в Австралия и Тихия океан.

Австралийското разузнаване упреква Китай за хакерска атака против австралийския парламент и трите най-големи политически партии преди общите избори през май, оповестиха за " Ройтерс " петима души, директно осведомени с въпроса.

Китай отхвърля да има нещо общо с кибернападението.

Морисън разгневи Китай, като се причисли към Съединени американски щати, призовавайки да се анулира статута на " разрастваща се стопанска система ", което той повтори през днешния ден.

" Очакваме отговорностите на Китай да отразят нейния статут на по-голям мощ ", изяснява Морисън.

" Правилата и институциите, които поддържат световното съдействие, би трябвало да отразяват актуалния свят. Не могат да бъдат основани, настроени и да забравите за въпроса. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР