Австралия ще увеличи тройно таксите върху покупките на съществуващи имоти

...
Австралия ще увеличи тройно таксите върху покупките на съществуващи имоти
Коментари Харесай

Австралия утроява таксите върху покупките на имоти от чужденци

Австралия ще усили тройно таксите върху покупките на съществуващи парцели от чужденци, разгласи финансовият министър на страната Джим Чалмърс. Ходът е част от ограниченията, с които се цели нарастването на предлагането на налични домове за локалното население.

„ Налагаме по-високи такси върху старите парцели и ще увеличим санкциите за тези, които оставят жилищата си свободни. Това ще подсигурява, че задграничните вложения в бранша са в нашия народен интерес “, сподели Чалмърс.

Правителството също по този начин възнамерява да понижи таксите за кандидатстване на непознати вложения в планове за построяването на парцели за отдаване чартърен, с което цели да насърчи строителството на повече жилища.

През юни австралийското държавно управление даде обещание 1.3 милиарда $ за строителството на нови налични жилища в цялата страна, с което ще предложи общински парцели на австралийците, включени в листата с чакащи. 

Очакванията са, че новите ограничения ще генерират спомагателни 300 млн. $, които държавното управление счита да влага в избрани предпочитани зони.

„ Всички тези промени целят гарантирането, че задграничните вложения в бранша се вършат за повишение на предлагането на налични парцели за локалното население “, добави Чалмърс.

Повишаването на таксите се случва, откакто предходната година Чалмърс удвои таксите за задгранични вложители, купуващи активи в страната, което съгласно държавното управление ще генерира спомагателни доходи.

Имотите в Австралия са едни от най-скъпите в света, като се чака те да продължат да нарастват устойчиво и в идващите години, защото търсенето в страната с население от над 26 млн. души, надвишава предлагането, предава Дарик.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР