Авиолинията София - Скопие ще стане реалност до 60 дни.

...
Авиолинията София - Скопие ще стане реалност до 60 дни.
Коментари Харесай

До 60 дни авиолинията София - Скопие ще стане реалност

" Авиолинията София - Скопие ще стане действителност до 60 дни. Министрите на двете страни към този момент разискаха съответни прави и способи за финансиране за линията ". Това съобщи министър председателят на брифинг след срещата в Скопие.

„ Северна Македония няма териториални искания, което е положителен знак от тяхна страна. В момента имаме действителни резултати – това, което до момента не виждахме в нашите връзки ”, добави Петков.

„ Ще обсъдим напредъка на историческата комисия с актуалните членове и на тази база ще решим кое е най-добре за в бъдеще. Никой няма право да излиза от регламента, който сме договорили. Да, въобразявам си работата на взаимните комисии и то доста ясно. Тези хора би трябвало да се срещат по веднъж всеки месец. Пет са групите – т.е. по една всяка седмица. Няма по какъв начин да създадем напредък в случай че нямаме свършена работа. Който има срещу тези срещи, ще го водим, че има деструктивен метод на работа. Лично аз и министър председателят Ковачевски ще реагираме, в случай че се случи сходно нещо ”.

Това съобщи министър-председателят във връзка въпроса за промени в метода на работа, структурата и състава на Съвместната комисия по историческите и просветителни въпроси.

„ В най-скоро време чакаме да имаме дипломат на районен съд Македония в София, както и на България - в Скопие. Надявам се това да се случи в идващите 60 дни ”, показа още Кирил Петков.

По мотив финансирането на железницата сред България и Република Северна Македония, Петков изясни:

" Не сме влезнали в елементи. Но мисля, че е немислимо в 21-и век да нямаме такава железопътна връзка сред двете столици. Това би трябвало да остане в историята като образец за неприятно ръководство на инфраструктурата и да завърши ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР