Авиокомпанията Уиз ер (Wizz Air ) пуска извънреден полет до

...
Авиокомпанията Уиз ер (Wizz Air ) пуска извънреден полет до
Коментари Харесай

Изненадана, че всички, купили билети, летят, "Уиз ер" пуска извънреден полет до Лондон

Авиокомпанията " Уиз ер " (Wizz Air ) пуска ексклузивен полет до Лондон довечера откакто тази седмица не съумява да обслужи всички, на които е продала билети. Това се схваща от публично известие на нискотарифния авиопревозвач, откакто Министерството на превоза стартира инспекция на работата му.

За това, че десетки пасажери с постоянни билети са били оставени на летището в София за по-късен полет заради продажба на по-голям брой билети, заяви четец на " Дневник " във вторник, а компанията удостовери обстоятелството като разясни, че така наречен овърбукинг е нормална процедура, всекидневно се търсят доброволци, които да отсрочат полета си с подобаваща отплата, а когато искащи не се намират, остават последните записали се, които също биват обезщетявани.

Днес самолетната компания дава повече пояснения по случая. Според формалното известие на " Уиз ер " от през днешния ден
от началото на тази седмица полетите от София до лондонското летище " Лутън " записват извънредно невисок % на неявили се пасажери и това е довело до няколко случая на повтаряне на местата, които при следваща резервация на пасажерите за нов полет са почнали да се натрупват, засягайки от ден на ден полети и пасажери.

Авиокомпанията твърди, че работи интензивно, с цел да откри решение на казуса и да спре лавинообразния резултат. За да позволи случая, тя пуска спомагателен полет от София до Лондон с авариен аероплан, основан в Будапеща. Очаква се полетът да тръгне от Летище София довечера в 21:30 ч. локално време. Засегнатите пасажери са осведомени от представителите на самолетната компания за всички значими детайлности, твърди превозвачът.

В сходство с интернационално откритите стандарти в авиосектора и използваното законодателство за отбрана на потребителите, " Уиз ер " разрешава известно надвишаване на броя резервирани места (overbooking) на най-популярните направления, с цел да даде опция на повече пасажери да пътуват и да избегне съществуването на празни места, в случай че пасажер не се появи, продължава известието.

Авиокомпанията твърди, че в случай че се постанова някой от пасажерите да остане за идващ полет, локален представител на самолетната компания дава на засегнатите пасажери информация за техните права (също и в писмена форма), както и за опциите за запазване на място за тях на различен полет. Правилата за отплата са избрани в Регламент 261/2004 на Европейски Съюз, който " Уиз ер " постоянно съблюдава прецизно, се показва в мнението на превозвача.

" Уиз ер " откровено се извинява на всички пасажери, наранени от обстановката с дублираните места на летището в София и поставя всички вероятни старания да им обезпечи освен прелестен престой на летището, само че и да спомага за удовлетворяването на всички техни потребности.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР