Авиокомпания Ryanair ще увеличи броя на наетите пилоти и ще

...
Авиокомпания Ryanair ще увеличи броя на наетите пилоти и ще
Коментари Харесай

Ryanair наема стотици пилоти, за да се пребори с недостига на персонал

Авиокомпания Ryanair ще усили броя на наетите водачи и ще назначи още личен състав по силата на нова стратегия за възстановяване на мениджмънта, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Агенцията е получила достъп до вътрешен документ на самолетната компания.

През септември превозвачът анулира 20 000 полета за интервала до края на март следващата година, потвърждавайки, че поради проблеми с графиците за отпуски и наряди не са останали задоволително водачи разполагаем, с цел да се лети без огромни закъснения. Раздадени бяха обезщетения, откакто

700 000 клиенти бяха наранени от анулирането на полетите.

Най-голямата по брой на пасажерите самолетна компания в Европа даде обещание на летците да усъвършенства заплащането и изискванията на труд.

До петък близо 20 от 86 центрове на компанията са дали своят вот в поддръжка на договорката за заплатите. Редица обекти, в това число най-големия център на лондонското летище " Станстед ", обаче са отхвърлили офертата на работодателя.

Някои водачи употребяват септемврийските проблеми, с цел да оказват напън за още по-добри условия и основаване на общоевропейски внушителен орган, защото самолетната компания не признава синдикатите.

Според новата управническа стратегия през ноември ще бъдат препоръчани контракти на 180 втори водачи, а през декември - на още 300.
Компанията показва също, че тази година е наела 1040 нови водачи, като новоназначените са получили по-добро заплащане. Очаква се до март да бъдат наети още 400.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР