Аварийно приземяване на заден колесник направи самолет на Мианма нешънъл

...
Аварийно приземяване на заден колесник направи самолет на Мианма нешънъл
Коментари Харесай

Самолет се приземи аварийно "по корем" в Мианмар

Аварийно приземяване на заден колесник направи аероплан на " Мианма нешънъл еърлайнс " през днешния ден на интернационалното летище в Мандалай. Това се наложило, откакто предният колесник не се отворил, заяви " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Нито един от 82-мата пасажери и седемчленния екипаж на полет UB103 не е потърпевш. Самолетът е летял от Янгон до Мандалай, остарялата столица на Мианмар. Произведеният в Бразилия аероплан " Ебраер 190-LR е допрял със задния си колесник пистата, а след това носът му се е наклонил и е заорал полосата под дъжд от искри, до момента в който спре.

Пилотът е предизвестил контролната кула за нефункциониращия челен колесник и е направил спешна процедура по изпразване на моторите, чиято цел е олекотяване на самолета. Снимки от местопроизшествието демонстрират, че по корпуса и крилата на забилия се в пистата аероплан няма забележими повреди.



Пилотът Мят Мое Аун беше провъзгласен за воин в обществените мрежи. Не след дълго в интернет бяха оповестени фотоси по какъв начин той се ръкува на пистата с основния министър на района на Мандалай.

Аварийните приземявания " по стомах " са доста рисковани, само че не са необичайност. Те се дължат на човешка неточност, когато водачът не отваря на време колесника, или на механически проблем.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР