automedia.investor.bgПолицията задържа мошеника след продължило близо година издирванеТурската полиция арестува

...
automedia.investor.bgПолицията задържа мошеника след продължило близо година издирванеТурската полиция арестува
Коментари Харесай

Турчин продаде една и съща кола 80 пъти и избяга с 10 млн. долара

automedia.investor.bg

Полицията задържа мошеника след траяло близо година търсене

Турската полиция арестува шарлатанин, който се изхитрил да продава едини същ автомобил десетки пъти и в последна сметка изкарал близо 10 млн. $. При това досега са известни единствено част от жертвите на предприемчивия апаш, съобщаа Hurriyet Failly News.

Мошеникът е работил в южната провинция Хатай, където работил като преподавател. Той разгласил публикация, че благодарение на авто дилър е получил достъп до ликвидация на иззети от държавното управление коли и е закупил част от тях с отстъпка от 5000 $. След това мъжът пуснат колите за продажба на атрактивни цени.

Една от жертвите била дотам привлечена от колите, че превела милион турски лири (около 200 000 долара), с цел да купи 23 коли. След приемането на парите учителят липсващ и бил хванат едвам 10 месеца по-късно. Тогава почнала да се разплита и цялата история.

След издание на фотография на мошеника, в полицията се обадили доста хора, които били излъгани по същия метод. Мъжът събрал 50 млн. лири (9,8 млн. долара) и се скрил. Вероятно сумата е още по-голяма, защото съгласно органите на реда част от излъганите към момента не са се обадили. Мошеникът е в ареста, като го чака затвор и конфискация на имуществото.

Снимка: Fiat
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР