automedia.investor.bgНе са чак толкова безобидни, за каквито ги смятат повечето

...
automedia.investor.bgНе са чак толкова безобидни, за каквито ги смятат повечето
Коментари Харесай

Опасни ли са за здравето ароматизаторите в колата

automedia.investor.bg

Не са чак толкоз безобидни, за каквито ги считат множеството водачи

За доста водачи те са част от общоприетия инвентар на транспортно средство, други ги намират за просто неуместни – дръвчетата Wunderbaum висят в колата и се допуска, че обезпечават " ободрителен " въздух и атмосфера. Но в случай че вярвате на разнообразни проучвания,  висящите освежители не са толкоз безобидни , колкото се твърди.

 

 Wunderbaum

 

Освежителите нормално се състоят от абсорбиращ картон, пропит с разнообразни, изкуствено създадени аромати и други „ помощни средства “. За да се контролира потока на ароматите, освежителите за въздух постоянно са сложени в пластмасова кутия. За приложимост първоначално би трябвало да се в профил единствено дребна част от обвивката,  с цел да се предотврати несъразмерното приключване на химичните субстанции .

Информацията на опаковката обаче постоянно се пренебрегва и пластмасовият филм се отстранява изцяло още през цялото време. По този начин  огромни количества аромати доближават до интериора на автомобила за малко време , което може да докара до главоболие, само че в по-лоши случаи даже до високо кръвно налягане, раздразнение на лигавиците или астма.

Освен неправилната приложимост на освежителите за въздух, самите съставки в доста случаи са  причинители за здравословни проблеми . Независимите проби на артикули постоянно откриват, че множеството от тестваните ароматизатори надвишават неведнъж пределно допустимите стойности за летливи органични съединения, изпускани във въздуха. В някои от тестовете  превишението е с до 20 пъти . В хода на инспекциите са открити и причиняващи алергия съставки, както и пластификатори, за които се подозира, че могат да увредят детоксните органи като черния дроб или бъбреците.

 

 Wunderbaum

 

Ароматизаторите могат да бъдат рискови в композиция с цигарен пушек . Заедно с газовете от ароматно дърво могат да се основават смеси, които са неведнъж по-канцерогенни от цигарения пушек. Фините прахови частици се свързват със съставките на цигарения пушек и могат да се „ утаят “ добре в човешкото тяло (източник: Германска професионална асоциация на отоларинголозите).

Но в случай че към момента не желаете да се лишите от освежаващите ароматизатори в колата, предлагаме ви най-малко да обърнете внимание на препоръките на реномирани тестови институти (като Ökotest в Германия).

При съставянето на ароматите също би трябвало да се внимава да се употребява възможно  минимум изкуствено създадени съставки  и да се включи най-високата допустима част от естествените маслени есенции.

Добра опция се ароматизирани сашета, в които няма никакви изкуствени добавки, напр.  цялостни с треви, лавандулови цветя или портокалови кори , при изискване че нямате алергия към употребяваните съставки.

Независимо дали ароматите са изкуствени или естествени,  интериорът на колата постоянно би трябвало да бъде добре проветрен  и съществуващите миризми не би трябвало да се наслагват на други аромати.

Снимки: Autorevue

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР