Аутфилдерът на Хюстън Астрос Джордж Спрингър изравни клубен рекорд и

...
Аутфилдерът на Хюстън Астрос Джордж Спрингър изравни клубен рекорд и
Коментари Харесай

Спрингър удари 6 от 6 за разгром на Хюстън

Аутфилдерът на Хюстън Астрос Джордж Спрингър изравни клубен връх и по едно и също време с това сътвори казус в историята на отбора от МЛБ. 28-годишният американец от панамско-пуерторикански генезис батира 6 от 6 при разгромната победа с 16:2 в гостуването против Оукланд Атлетикс тази нощ. Така той стана едвам вторият състезател на " астронавтите " с 6 шлагера в един мач и първият, който ги реализира за 9 ининга.

Другият с такава статистика е членът на Залата на славата Джо Морган, който също удря 6 от 6, само че за 12 ининга при загубата на Хюстън с 8:9 като посетител на Милуоки Брейвс на 8 юли 1965 година Предишното върхово достижение на Спрингър бе 5 шлагера от гостуването против Чикаго Уайт Сокс (1:4) на 10 юни 2015 година



На ст. " Колизеум " в Оукланд снощи откриващият остроумен на Астрос даде начало на мача с двоен шлагер против стартера на Атлетикс Брет Андерсън (L 0-1), след което изстреля застрашителен троен хоумрън във 2-рия ининг и добави единични шлагери в 4-тия, 5-ия, 7-ия и 9-ия. Така определеният за най-полезен състезател (MVP) в Световните серии предишния сезон остана на един троен шлагер разстояние от цялостен цикъл в офанзива.

" Щастлив съм, когато ударя шест шлагера за седмица, камо ли в един мач – разяснява Спрингър. – Завършихме днешния дуел с общо 20 шлагера, което значи, че всеки е дал своя принос. От началото до края на листата. За отбора беше значимо да завоюва след тежките мачове във Финикс. "



За Хюстън (22-15) това бе едвам втора победа в последните седем мача. В средата на предходната седмица отборът загуби три пъти подред вкъщи против Ню Йорк Янкис, а след това завоюва единствено първия от трите дуела на посетители на Аризона Дайъмъндбекс през уикенда.

Стартерът Далас Кайкъл (W 2-5) обезпечи постоянни 8 ининга, позволявайки единствено 1 точка на Оукланд (18-17). Отбеляза я Чад Пиндър при филдърс чойс в 6-ия ининг. Другата точка за " А " -тата вкара Джонатан Люкроа с двоен шлагер против риливъра Тони Сип в 9-ия.



Всеки от титулярите на тексасци удари най-малко един шлагер. Освен Спрингър (3 RBI) с хоумръни за първенците се отличиха Маруин Гонсалес, който батира 3 от 6 с 5 RBI, и пинч-хитърът Дерек Фишър. Други трима пък приключиха с по 2 шлагера – Хосе Алтуве, Алекс Брегман и Макс Стаси.

Оукланд Атлетикс - Хюстън Астрос 2:16

ст. " Колизеум "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ХЮСТЪН
2
3
0
6
0
0
0
2
3
16
20
2
ОУКЛАНД
0
0
0
0
0
1
0
0
1
2
8
1

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 7 МАЙ:

Американска лига

Тексас Рейнджърс - Детройт Тайгърс 7:6

Национална лига

Филаделфия Филис - Сан Франциско Джайънтс 11:0
Синсинати Редс - Ню Йорк Метс 6:7
Чикаго Къбс - Маями Марлинс 14:2
Сан Диего Падрес - Вашингтон Нешънълс 5:8

Интерлига

Сейнт Луис Кардиналс - Минесота Туинс 0:6

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР