Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта ще се доближи

...
Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта ще се доближи
Коментари Харесай

Днес ще е топло, но с жълт код за силни ветрове в 15 области

Атмосферното налягане ще се намалява и вечерта ще се приближи до междинното за месеца.

Днес вятърът ще се усили и ще бъде сдържан, в Северна България – мощен от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, над североизточните региони – по-често забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Минималните температури ще са най-вече сред 0° и 5°, по-ниски тук-там в Югозападна България, в София – към 0°. Максималните температури ще са сред 15° и 20°, в София – към 15°.

В 15 области на България през днешния ден е разгласен жълт код за мощен вятър. Предупреждението важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна, Добрич, Пловдив и Пазарджик.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над Стара планина, само че ще е съвсем без превалявания. Там и северозападният вятър ще е мощен, до момента в който в масивите на юг ще е до сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра – към 3°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна по северното крайбрежие, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан западен вятър, в северните региони ще е краткотрайно мощен. Максималните температури ще са 15-17°, температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР