Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

...
Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.
Коментари Харесай

Дъжд в първия ден на август, слънцето се връща бързо

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца . През деня ще се задържи съвсем без смяна. През нощта към момента над по-голямата част от страната ще бъде най-вече ясно. По-значителна облачност ще има над Североизточна България и тук-там там ще превали дъжд .

Утре още сутринта над североизточните, а към и след обяд - над доста региони и в останалата част на страната, ще има превалявания . По-значителни ще са те в Източна България . Ще има и гръмотевици . Ще духа слаб до сдържан северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър. Максимални температури, в множеството региони: сред 29 и 34 градуса , в София - към 29 градуса .
 iStock/Getty Images
Над Черноморието ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там, основно по северното крайбрежие, ще превали дъжд. Ще духа слаб до сдържан северен, след обяд - североизточен, вятър. Максимални температури: 29-30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 iStock/Getty Images-->
Над планините ще бъде най-вече слънчево , към и след обяд - с купесто-дъждовна облачност, и тук-там ще превали и прегърми . Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - към 24 градуса , на 2000 метра - към 16 градуса .
 iStock/Getty Images
През нощта против петък на обособени места в източната половина от страната към момента ще има превалявания , съпроводени с гръмотевици . Над Западна България ще бъде най-вече ясно .

В петък ще доминира слънчево време , с краткотрайни нараствания на облачността, в по-голямата част от страната - без превалявания , само че по приближаващия бърз леден атмосферен фронт по здрач и през нощта против събота на обособени места в Западна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност .
 iStock/Getty Images
В събота , с увеличаване напразно от северозапад, ще нахлуе относително по-хладен въздух. Облачността ще е променлива. От запад на изток ще превали и прегърми; по-голяма е вероятността за интензивни превалявания и гръмотевични стихии в Северна България и тук-там в източните региони, а най-значителни количества се чакат в Североизточна България .

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР