Атлетико Мадрид постигна трудна, но сладка победа с 2:1 над

...
Атлетико Мадрид постигна трудна, но сладка победа с 2:1 над
Коментари Харесай

Атлетико стигна до победата срещу Кадис, макар и с 9 души на терена

Атлетико Мадрид реализира сложна, само че сладка победа с 2:1 над Кадис в семейството си от 28-ия кръг на Лига 1. Жоао Феликс откри за домакините на " Уанда Метрополитано " в 3-ата минута, само че Алваро Негредо изравни за гостите в 45-ата минута. Победният гол за мадридчани осъществя Родриго де Паул в 68-ата минута. " Дюшекчиите " демонстрираха сериозен темперамент, с цел да измъкнат трите точки, откакто първо останаха с човек по-малко в 39-ата минута, когато Рейнилдо получи пряк червен картон, а в края на дуела и Хавиер Серано бе изпъден от игра в 88-ата минута и по този начин домакините приключиха срещата с 9 души на терена.

Атлетико откри резултата още в 3-ата минута, когато Жоао Феликс се възползва от неточност на вратаря Херемиас Ледесма, лиши топката и невъзмутимо означи за 1:0.

В 40-ата минута домакините останаха в понижен състав, откакто Рейнилдо извърши недодялан фаул с бутоните напред и получи пряк червен картон.

Кадис се възползва от численото си преимущество и съумя да се върне в мача в 45-ата минута, когато Алваро Негредо бе изтърван при едно центриране в наказателното поле и с глава порази вратата за 1:1.

Гостите имаха нов добър късмет при започване на втората част, когато в 58-ата минута мощен шут на Усама Идриси принуди Ян Облак да ужасно избавяне.

Десет минути по-късно обаче Атлетико съумя да излезе напред в резултата. Удар на Анхел Корея бе избавен от вратаря, само че топката попадна в Родриго де Паул, който я прати в опразнената врата за 2:1.

Гостите можеха да възстановят равенството в 74-ата минута, когато Облак увисна при едно центриране и разреши на Луис Ернандес да стреля към вратата му, само че Хосе Хименес съумя да избие топката пред голлинията.

В 88-ата минута домакините останаха с 9 души на терена, откакто и младокът Хавиер Серано получи пряк червен картон за рисково нарушаване в краката на противник.

Въпреки това " Дюшекчиите " удържаха преднината си и завоюваха мача, като с 51 точки се върнаха на 3-ото място във краткотрайното класиране, въпреки и с мач повече от четвъртия Барселона. Кадис пък остава на 18-ата позиция в таблицата с актив от 24 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР