Атлетик (София) извоюва рядко драматична победа над литовския Титанай (Утена)

...
Атлетик (София) извоюва рядко драматична победа над литовския Титанай (Утена)
Коментари Харесай

Драма: Атлетик остава в играта след обрат в 9-ия и 10-ия ининг!

Атлетик (София) извоюва рядко трагична победа над литовския Титанай (Утена) с 11:10 за 10 ининга и резервира шансове за присъединяване във финала на квалификационния шампионат за Купата на федерациите по бейзбол, на който е хазаин в Благоевград. Българският тим изоставаше с 6:10 след 6-ия ининг, само че първо стигна до тъждество, отбелязвайки една точка в 7-ия и още три в 9-ия, а след това приключи цялостния поврат с победна точка в спомагателната част.

В екстра ининга беше приложено тайбрек правилото на международната конфедерация (WBSC) и двата отбора започнаха нападенията си с сложени рънери на първа и втора база. Литовците нападнаха първи и не можаха да извлекат нищо от подарената обстановка. " Атлетите " пък се възползваха оптимално практично и затвориха мача единствено с един навън в 10-ия.

Румен Лачев бързо изпълни базите с разходка и решаващата точка се оказа единствено на 27 м разстояние. Последва филдърс чойс на Ангел Лозанов, при който Християн Темелков бе изгорял на хоума, само че базите останаха заредени. На ред беше Ясен Неделчев, който търпеливо изчака един страйк, след което изпрати втората топка на Еймантас Зикус (L 0-2) в централния аутфилд с индивидуален шлагер за победоносната RBI.

 СНИМКИ: ИВАН ДЕЛЧЕВ , в. " Струма "

Играещият президент на българската федерация по бейзбол се оказа и печелившият питчер за столичани. В 6-ия ининг Неделчев (W 1-0) смени стартера Петър Петров и хвърля до края на мача, допускайки единствено 1 шлагер и 1 точка.

До трагичната развръзка обаче нямаше да се стигне без героичното нахлуване на Атлетик, комбинирано с трагична отбрана на Титанай в 9-ия ининг. Литовците можеха да затворят мача с три бързи аута, само че вместо това направиха три неточности и изпълниха базите при 1 навън за слъгъра Мартин Велинов. Пупи единствено това и чакаше и изстреля надълбоко в централния аутфилд двоен шлагер с 3 RBI.



Ден преди края на постоянната фаза в шампионата на ст. " Портър Фийлд " едноличен водач е полският Деби Осиелско (4-0), следван от Атлетик (3-1) и шведския Сьолвесборг Файърхоукс (3-1), които единствени остават в битката за първите две места. По-надолу в класирането, без шансове за край са Титанай (1-3), румънският Атлетико Александрия (1-3) и английският Хъртс Фолкънс (0-4).

В утрешния финален кръг в парка Бачиново Сьолвесборг ще играе с Атлетико от 10:00 ч., а в 17:00 ч. Атлетик излиза против лидера Деби. Първите два тима в крайното класиране ще се срещнат във финала в събота от 14:00 ч.

Атлетик (София) - Титанай (Утена) 11:10 (10 ининга)
ст. " Портър Фийлд "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 R
H
E
ТИТАНАЙ
2
1
2
3
0
2
0
0
0
0 10
13
10
АТЛЕТИК
4
0
1
1
0
0
1
0
3
1 11
10
6

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР