Атлетик (Билбао) спечели с 2:1 дербито на Баската автономна област

...
Атлетик (Билбао) спечели с 2:1 дербито на Баската автономна област
Коментари Харесай

Триумф за Атлетик в баското дерби

Атлетик (Билбао) завоюва с 2:1 дербито на Баската самостоятелна област против Реал Сосиедад от 20-ия кръг на Ла Лига. И двете попадения за спечелилите означи Алекс Беренгер преди почивката. В края на постоянното време Сосиедад върна един от головете посредством Микел Оярсабал, само че не съумя да предотврати провалянето.

След по-доброто начало домакините излязоха напред в резултата половин час след първия съдийски сигнал. Беренгер беше прецизен за 1:0.

Именно той удвои преднината на собствен отбор три минути преди почивката. Футболистите на Атлетик (Билбао) резервираха задатъка си съвсем до края на мача. В 88-ата минута Микел Оярсабал се разписа за Реал Сосиедад, оформяйки крайното 2:1 за състава от Билбао.

Попадението бе тествано със системата за видеоарбитраж-ВАР за възможна игра с ръка в хода на офанзивата на гостите, само че в последна сметка бе зачетено, тъй като не беше намерено нищо неправилно.

С този триумф Атлетик (Билбао) събра 41 точки и се изравни с Барселона на третото място, само че каталунците са с мач по-малко.

Съставът от Сан Себастиан към този момент четири мача е без победа и остава шести с 32 точки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР