Атлантическият съвет на България уличи президента Румен Радев в некомпетентност

...
Атлантическият съвет на България уличи президента Румен Радев в некомпетентност
Коментари Харесай

Кремъл няма защо да се радва – Радев не може да се произнася по въпроси, които са от компетенцията на Министерския съвет

Атлантическият съвет на България уличи президента Румен Радев в непросветеност и превишаване на пълномощията си, откакто преди дни отхвърли да поддържа ускореното участие на Украйна в НАТО. Ето коментарът им, оповестен на страницата на организацията:

" Потвърждаваме взетото решение на срещата на върха в Букурещ през 2008 година, че Украйна ще стане член на Алианса, като Планът за деяние за участие ще бъде интегрална част от процеса. "

Това е записано в т. 69 от Комюникето от срещата на държавните и държавните ръководители на страните от НАТО, Брюксел, 14 юни 2021 година
Датата е 14 юни 2021 г. 

Правителството и тогава е служебно, назначено от Румен Радев.

А в срещата взе участие персонално той.

Радев през днешния ден позори България! Кремъл обаче няма за какво да се радва. Президентът по Конституция не е способен да решава  въпроси за поддръжка участието на дадена страна в НАТО. Министерският съвет взема решение. България е декларирала поддръжката си за участието в НАТО още през 2008 година в Букурещ, при присъединяване си на срещата на държавните и държавните ръководители на страните от Алианса. 

Няма решение на държавното управление, с което тази позиция да е ревизирана. 

Следователно, позицията на Радев не обвързва страната ни, тъй като той е незапознат - няма пълномощия да я показва. Той си надвишава пълномощията по този метод. За това би трябвало да му се потърси отговорност. Не нарушава ли по този начин главния закон - Конституцията?

Иначе даже и единствено като политическо изказване, Радев позори страната ни, като по този метод поддържа съветските агресори. Затова той заслужава да бъде подложен в интернационална изолираност. А тук - да започва процедура по импийчмънт, упорстват от АСБ.


 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР