Атина В ексклузивно интервю за телевизионния канал Skai, излъчена късно

...
Атина В ексклузивно интервю за телевизионния канал Skai, излъчена късно
Коментари Харесай

Димитрис Аврамопулос за аферата „Новартис“: Справедливостта ще говори

Атина В извънредно изявление за телевизионния канал Skai, излъчена късно във вторник вечерта, еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос, един от 10-те гръцки политици, уличени във взимане на подкупи от швейцарския производител на медикаменти „ Новартис “, съобщи, че няма какво да крие и е подготвен да бъде разследван, с цел да бъде разплетена аферата, отбелязва електронното издание Ekathimerini .
„ Справедливостта ще приказва досега, в който тези мръсници, които сътвориха тази интрига, ще се окажат на подсъдимата пейка ", съобщи Аврамопулос, който бе министър на опазването на здравето в Гърция в интервала от 2006 до 2009 година.
Гръцкият политик увери, че няма какво да крие, по този начин както и останалите, чиито имена бяха забъркани в абсурда, раздрусал обществото в южната ни съседка.
Аврамопулос отбрани и някогашния закостенял министър председател Костас Караманлис, в чийто кабинет той бе здравен министър на Гърция.
„ Караманлис е виновен политик. Той бе доста добър министър председател и бе осведомен по всички въпроси ", акцентира Аврамопулос, като добави, че Караманлис е дал „ съответни инструкции по тези въпроси ".

Агенция „ Фокус “ напомня:

Двама някогашни министър председатели на Гърция и осем някогашни министри се оказаха в центъра на огромен фармацевтичен скандал. Сред забърканите попадат имената на някогашния министър-председател Андонис Самарас и на шефа на Централната банка Янис Стурнарас, а също и това на еврокомисаря по миграцията Димитрис Аврамопулос.
Съгласно публикуваната информация, в интервала от 2006 година до 2015 година швейцарският фармацевтичен колос „ Новартис " е давал подкупи на гръцки държавни чиновници за в локалните болнични заведения да бъдат издавани по-голям брой предписания, в които се предписват негови медикаменти. Проведено е следствие против шефа на филиала „ Новартис " в Гърция.
По-рано европейският комисар по миграцията Димитрис Аврамопулос съобщи, че ще заведе правосъдно дело във Върховния съд на Гърция, като настоя органът да разкрие предпазените очевидци, които упрекнаха него и други деветима политици във взимане на подкупи от фармацевтична компания „ Новартис “, оповестява електронното издание New Europe.
Kогато през 2004 година „ Нова народна власт “ завоюва парламентарните избори в Гърция, втората министерска служба на Аврамопулос бе на министър на опазването на здравето и обществената взаимност – пост, който заемаше от 2006 година до 2009 година Анонимни очевидци упрекнаха Аврамопулос в приемането на подкупи в подмяна на закупуването на повече противогрипни ваксини от „ Новартис “.
Европейският комисар по миграцията обаче отхвърли обвиняванията, определяйки очевидците против него като „ псевдомъченици “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР