Атина. Тревогите на гръцкия премиер Алексис Ципрас се увеличават, че

...
Атина. Тревогите на гръцкия премиер Алексис Ципрас се увеличават, че
Коментари Харесай

Kathimerini: Алексис Ципрас е загрижен, че изказванията на военния му министър могат да провалят усилията за освобождаване на войниците

Атина. Тревогите на гръцкия министър председател Алексис Ципрас се усилват, че с непремерените си изявления по отношение на Турция военният министър и водач на младшия сътрудник в ръководещата коалиция „ Независими гърци “ (АНЕЛ) Панос Каменос може да попречи на напъните за договаряне на освобождение на двамата гръцки бойци, заключени при непоколебим тъмничен режим в Одринския затвор. Ципрас възнамерява да поговори с Каменос след Великден, с цел да го помоли да смекчи тона си, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini .
В четвъртък, изяснява изданието, държавното управление се е пробвало да удостовери, че изявленията на Каменос за незабавното прекачване на седем хиляди бойци в граничния регион край Марица и на егейските острови не е обвързвано със скорошното повишение на напрежението, а по-скоро с новата организация на гръцките въоръжени сили, като прибавиха, че това няма да се случи в близко бъдеще.
Според почитан чиновник в държавното управление, войнствената реторика „ не е нужна “ в миг, в който държавното управление се пробва да деескалира напрежението сред двете страни.
По-рано през седмицата, Каменос беше записан да споделя, че турският президент Реджеп Таийп Ердоган е „ полудял изцяло “.
Тревогите на управляващите по отношение на позицията на Каменос се споделят и от някои високопоставени членове на СИРИЗА, както и от опозиционните партии, които настояват, че ненужното повишение на напрежението е от изгода на Анкара.
От най-голямата опозиционна партия Нова Демокрация бяха безапелационни, че приказките на Каменос „ единствено наливат масло в огъня “.
В изявление пред локалния ефирен канал Skai TV, депутатът от СИРИЗА Димитрис Севастакис предизвести, че Гърция не би трябвало да си разрешава да се хваща в „ клопката “ на нарасналото напрежение, заложен от Ердоган,
От своя страна, различен народен представител от ръководещата коренно лява партия Стелиос Кулоглу съобщи пред радио Parapolitika, че „ Каменос обслужва ползите на личната си пулбика “ и настоя, че Атина би трябвало да остане решителна и спокойна, защото намеците за неминуем боен спор с Турция биха повлияли на туризма.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР