Атина. Обявен е нов митинг на противниците на промяната на

...
Атина. Обявен е нов митинг на противниците на промяната на
Коментари Харесай

„Русские Афини“ : Нов митинг „Македония е Гърция“ в Атина на 20 януари

Атина. Обявен е нов протест на съперниците на смяната на името на северния комшия на Гърция на „ Северна Македония “ за идната неделя (20 януари от 14 часа) в Атина. Той е проведен от комитета „ Гърция е Македония “ във връзка ратификацията на контракта за името в гръцкия парламент, оповестява рускоезичният гръцки портал „ Русские Афини “ .
Гражданският комитет „ Македония е Гърция “ приканва жителите на страната за нова протестна акция на централния площад на Атина – Синтагма (Конституция).
Под лозунга „ Ръцете долу от Македония “, организацията приканва гърците да дойдат в центъра на столицата на страната, с цел да изразят мнението си „ срещу внасянето на въпроса за гласоподаване в Народното събрание “.
Организаторите възнамеряват да предадат протестна петиция в националното заседание.
Изданието напомня, че подобен протест се организира на 4 февруари 2018 година. В него, по оценките на уредниците, участваха 1,5 милиона души, само че съгласно данните на полицията те са били не повече от 150 хиляди души.
Преброяването, извършено по общоприетата методика на Якобс, демонстрира, че броят на протестиращите е бил от 450 до 550 хиляди.



Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР