Атидже Алиева-Вели, евродепутат от ДПС/Обнови Европа и Януш Войчеховски, комисар

...
Атидже Алиева-Вели, евродепутат от ДПС/Обнови Европа и Януш Войчеховски, комисар
Коментари Харесай

Атидже Вели се пребори. Рамо от ЕС за малки и млади фермери

Атидже Алиева-Вели, евродепутат от ДПС/ " Обнови Европа " и Януш Войчеховски, комисар по земеделие

Ролята на група „ Обнови Европа “ беше решаваща за реализиране на компромис по новитеправила, предвиждащи баланс сред икономическата конкурентоспособност,социалната правдивост и екологични цели, които бяха дефинитивно утвърдени по времена пленарна сесия на Европейския парламент.

„ Доволна съм, че едни от главните цели на Движение за права и свободи към този момент са част от Новата ОСП, аименно: по-справедливото систематизиране на директните заплащания за дребните и младитеземеделски производители; повече средства за биоземеделие и опазване на преходнатанационална помощ. Централно място в промяната на ОСП заемат и модернизацията насектора и подкрепяне на прехода към зелена стопанска система.

Постигнатият компромис, който гласувахме през днешния ден, е обективен и поставя солидна основа заустойчиво и съвременно земеделие, с грижа към здравето на хората, почтени приходи зафермерите, хуманно отношение към животните и запазване на околната среда. “ - коментираАтидже Алиева-Вели като член на водещата по тематиката Комисия по земеделие и развиване населските региони в Европейския парламент.

С тази промяна се цели реализиране на стабилно и зелено земеделие, възкръсване населските региони, въвеждане на нововъведения и цифровизация и основаване на повечевъзможности за земеделците.

„ Сега българските управляващи би трябвало добре да свършат своята работа и да се възползват отгъвкавостта, които им предоставихме, с цел да разработят ограниченията и да насочат средстватаспоред характерните потребности на бранша.

Вече имаме ясни правила и бюджет до 2027г., само че малко време за завършване наНационалния стратегически проект. За да можем да се възползваме пълноценно от новитевъзможности, оттук нататък е извънредно значимо по какъв метод ще бъдат структуриранимерките в Плана, тъй че те дейно да насърчат и подкрепят българските земеделскистопани. “- добави евродепутатът.

През юни 2018 година бяха показани законодателни оферти по отношение на бъдещето наОбщата селскостопанска политика. В резултат на последвалите 3 години усиленипреговори и създаване на взаимни отстъпки по предпочитани политики и позиции, в края наюни 2021г. бе реализирано единодушие сред Европейския парламент и Съвета зареформата на ОСП, която да я направи по-справедлива, по-гъвкава и по-устойчива. Врамките на гласоподаване в пленарна сесия, Европейския парламент утвърди постигнатосъгласие, вследствие на което новите разпореждания следва да се ползват от януари2023г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР