Атанас Атанасов е трето поколение пловдивчанин. По професия е юрист,

...
Атанас Атанасов е трето поколение пловдивчанин. По професия е юрист,
Коментари Харесай

Адв. Атанас Атанасов, Браво, Пловдив: Градският транспорт в Пловдив трябва да бъде безплатен

Атанас Атанасов е трето потомство пловдивчанин. По специалност е правист, занимава се с гражданско, наказателно право, експерт по каузи, свързани с етажната благосъстоятелност. Той е измежду най-активните участници на съдружие „ Браво, Пловдив “ и взе участие в съвсем всички акции от основаването му до момента. Адв. Атанасов е претендент за общински консултант, въпреки че признава, че политическата кариера не го изкушава. „ Смятам, че общинският съвет би трябвало да е място, където жители с добра известност и експертност вземат верните решения за развиването на града “, споделя юристът. Той пази тезата, че Пловдив би трябвало да има постоянен, комфортен и екологичен градски превоз, който в избран миг може да бъде и безвъзмезден. 
Защо градският превоз би трябвало да бъде безвъзмезден? Талин и Люксемург го вършат, за какво не и най-старият жив град в Европа – Пловдив?
Безплатният публичен превоз не е напълно нова процедура. От 90-те години на предишния век някои администрации в Европа и по света започнаха да предизвикват потреблението на рейсове, метро и трамвайни мрежи, като ползват политики, освобождаващи ги от заплащане на билети и карти.

Как да се насърчи използването на публичния превоз?

Ако всеки употребява публичния превоз, ще бъде допустимо улиците да станат по-малко натоварении Пловдив – по-малко нечист и прелестен за живеене. Казано по различен метод: публичният превоз е по-ефективен и сполучлив спрямо частния превоз, защото нормално извършва същите цели, като заема по-малко социална земя и запаси и от това произтича по-функционираща система, затова по-точна и надеждна. Безплатният градски превоз подсигурява подвижност за служащите с ниски приходи и безработните и затова предизвиква развиването на търговски действия.

От позиция на околната среда, въвеждането на безвъзмезден превоз се показва, по принцип, като една от най-ефективните ограничения за увеличение на потреблението на публичния превоз, като след това понижава замърсяването на въздуха и шума от частни транспортни средства, тапите по пътищата, качеството на живот и благосъстоянието на жителите. Премахването на цените би направило публичния превоз по-привлекателен, насърчавайки по-малкото потребление на коли и мотоциклети.

Въпросът за връзката сред крайградските региони и Пловдив, обществените вложения и превоза е по-актуален от всеки път. Всъщност жителите на селата в общините Марица и Родопи се усещат политически изолирани, с малко стопански запас и неприятни услуги. Всичките са принудени да употребяват персоналните си коли за всяко пътешестване. При съществуването на безвъзмезден градски превоз доста от тях биха оставили колите си в периферията на града и стигнали до своята общинска администрация, образователно или болнично заведение – комфортно, екологично и гратис!



Атанас Атанасов е с преференция № 122 в листата на „ Браво, Пловдив “ с №36 в интегралната бюлетина с регистрацията на „ Българска прогресивна линия “.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР