Аталанта взе първа победа в последните 5 кръга на Серия

...
Аталанта взе първа победа в последните 5 кръга на Серия
Коментари Харесай

Аталанта постигна късна победа над Емполи

Аталанта взе първа победа в последните 5 кръга на Серия А като обърна вкъщи от 0:1 до 2:1 Емполи. " Бергамаските " събраха 45 точки и са единствено на 3 точки от четвъртия Милан, само че имат мач повече от тимовете пред себе си.

Треньорът на Ла Дея Джанпиеро Гасперини направи забавни рокади в състава. Той заложи на колумбийския тандем в офанзива Дуван Сапата - Луис Муриел. Двамата имаха общо 2 гола вкарани този сезон. Зад гърба им пък действаше Марио Пашалич.

Първото полувреме се игра безусловно на една врата. Аталанта насочи рекордните за клуба този сезон 14 удара през първото полувреме, само че не съумя да вкара. Пропуски направиха Пашалич, Муриел и Сапата. В последната минута на първата част при единствения си прецизен удар за полувремето Емполи поведе. Акпа-Акпро отигра топката с пета на аутлинията и изведе Балданци, който центрира. Защитата на Аталанта не почисти добре топката и тя се озова у Ебуехи, който от 2 метра просто я отклони в мрежата.

През второто полувреме Аталанта натисна. Мартин де Роон изравни в 56-ата минута, като засече с глава центриране на Руджери. Гасперини пусна в игра Хойлунд и Луукман в последните 15 минути и това даде резултат. Хойлунд вкара победния гол в 87-ата минута, след пас на Пашалич. Това е седмото попадение за датчанина този сезон. В добавеното време вратаря на Емполи Паризан избави удари на Лукман и Хойлунд, само че успеха е за Аталанта. Тя е първа за отбора на бергамаските от 11 февруари насам, когато Аталанта победи Лацио 2:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР