Аталанта и Милан обявиха официално сделката помежду си, според която

...
Аталанта и Милан обявиха официално сделката помежду си, според която
Коментари Харесай

Аталанта и Милан обявиха сделката за Калдара

Аталанта и Милан оповестиха публично договорката между тях, съгласно която Матия Калдара минава в клуба от Бергамо като преотстъпен за 18 месеца. След това 1/8-финалистът в Шампионската лига ще има правото да го задържи за непрекъснато против 15 млн. евро.

Така Калдара се завръща в родния си клуб, където стартира кариерата му, преди през 2017 година да бъде продаден на Ювентус за 19 милиона. Той обаче по този начин и не игра за “бианконерите”, които го оставиха чартърен при бергамаските, а през 2018 година го продадоха на Милан за 35 милиона евро.

BENTORNATO A CASA, MATTIA!
WELCOME BACK HOME, MATTIA!#WelcomeBackMattia #Caldara#GoAtalantaGo pic.twitter.com/OFF3QXUOLY
— Atalanta B.C. (@Atalanta_BC) January 12, 2020
Футболистът обаче нямаше никакъв шанс след прехвърлянето си при “росонерите”. Той получи поредно две тежки травми, като първо повреди сухожилие на ахилеса през октомври 2018 година, а по-късно скъса кръстни връзки на коляното през май 2019 година. Така той изигра едвам два мача за Милан - против Дюделанж в Лига Европа и против Лацио за Купата на Италия.

През този сезон Калдара не е играл нито един мач за Милан. През октомври той се възвърне от тежка контузия на коляното, заради което пропусна шест месеца.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР