Атаките със злонамерен софтуер в световен мащаб са се увеличили

...
Атаките със злонамерен софтуер в световен мащаб са се увеличили
Коментари Харесай

151% увеличение на атаките със злонамерен софтуер през 2021 г.

Атаките със злоумишлен програмен продукт в международен мащаб са се нараснали със 151% през първата половина на 2021 година спрямо 2020 година Хакерите стават все по-агресивни, заяви канадската разследваща организация, представена от Ройтерс.
Взимайки в поради офанзиви против здравни заведения и газопроводи в Съединените щати, Институтът за сигурност на връзките (CSE) съобщи, че мащабът и обсегът на причинителите съставляват риск за сигурността, както и стопански риск за Канада и нейните съдружници.
"Операторите зад офанзиви със злотворен програмен продукт евентуално ще станат все по-агресивни в задачите си, в това число против съществена инфраструктура ", се споделя в отчет, оповестен от Канадския център за киберсигурност, който е част от CSE.
Агенцията съобщи още, че има сведения за 235 случая със злоумишлен програмен продукт против канадски жертви сред 1 януари и 16 ноември тази година. Повече от половината от жертвите на хакерски офанзиви са снабдители на значима инфраструктура.
През 2021 година междинните разноски за възобновяване от сходен случай са се удвоили до 1,8 милиона $.
"Плащанията за откуп евентуално ще доближат пазарно равновесие, като киберпрестъпниците ще могат по-добре да приспособят своите искове към това, което е евентуално да платят техните жертви ", добави CSE.
Агенцията посочи, че участници от Русия, Китай и Иран съставляват все по-голяма опасност.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР