Атаките на Русия по украинските пристанища на Дунав в един

...
Атаките на Русия по украинските пристанища на Дунав в един
Коментари Харесай

Тагарев: Атаките по украинските пристанища на Дунав може да засегнат и България

Атаките на Русия по украинските пристанища на Дунав в един миг може да обиден и България.

Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев в студиото на Българска национална телевизия. Той напомни, че няколко съюзни страни към този момент са потърпевши, като Румъния, където

Военният министър увери, че няма опасност от директни военни дейности против България, само че има риск да бъде наранена по един или различен метод от тези нападателни дейности.

Той още веднъж разяснява част от които се правят в изключителната икономическа зона на България. В тази връзка страната ни разисква разнообразни разновидности за отговор - от дипломатически до ускорено придобиване на брегови ракетни комплекси, удостовери Тагарев. По думите му главният отговор няма да е независим, а взаимно със съдружниците от НАТО.
 България ще отговори на продължаващите съветски учения в Черно море
България ще отговори на продължаващите съветски учения в Черно море

Ученията ще продължат най-малко до края на септември

" От средата на юли Русия прави предизвестия, че ще организира учения със стрелби в част от българската изключителна икономическа зона. Така тя блокира естествените коридори на комерсиалния трафик. Това значи, че е рисково за нас да използваме стопански тази зона ", посочи Тагарев.

Според него Турция и нейните дейности не разрешават по-голяма ескалация на напрежението. И по-конкретно, тъй като Турция съблюдава прецизно Конвенцията от Монтрьо, като лимитира наличието на военни кораби в Черно море, в това число и съветски.

" Ангажиментите на нашите съдружници не са единствено с кораби, това може да става с приемане на разследваща информация, с авиация, която евентуално може да работи против морски цели, това може да стане и с брегови средства, те към този момент не са лимитирани от конвенцията ", добави министърът на защитата.
 Денков желае Русия да изясни за какво е настанила свои кораби в нашата икономическа зона
Денков желае Русия да изясни за какво е настанила свои кораби в нашата икономическа зона

Премиерът не вижда за какво 3 март да бъде народен празник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР